≫ 

Prosinečki izgubio od novog šampiona Turske, meč 2 puta prekidan, opstanak skoro nemoguća misija

Bašakšehir potvrdio dominaciju u turskom šampionatu i "bacio" Robijev Kajzeri na rub ispadanja

  • 2
Robert Prosinečki

Printskrin: Sport Klub

Istanbul Bašakšehir je i zvanično novi šampion Turske! Tim za koji se priča da iza njega stoji lično predsednik Tajip Redžep Erdogan, osvojio je svoj prvi naslov prvaka pobedom nad Kajzerijem rezultatom 1:0 (1:0)!

Strelac jedinog gola bio je Tekdemir u 19. minutu, što znači da je Roberta Prosinečkog doveo u nemoguću misiju opstanka pred poslednje kolo.

Naime, Kajzeri sada ima 32 boda, isto kao i Malatija, ali slabiji međusobni skor od pomenute ekipe. Prvi iza crte su Rize i Denizli sa po 35 i sa kojima Kajzeri, doduše, ima bolji skor.

Međutim, problem je što će Robijev tim u poslednjem kolu dočekati drugoplasirani Trabzon koji ne sme da izgubi ako želi u kvalifikacije za LŠ, jer je večeras neočekivano poražen od davljenika Konje kod kuće sa 4:3.

Ono što takođe može da bude problem za Kajzeri jeste to što Rize gostuje Feneru kom bodovi ne trebaju ni za šta, a Malatija čeka Gacijantep kom takođe ni u kom slučaju "ne gori pod nogama." Denizli, pak, čeka Ankarguču koji je već ispao.

Povremeni srpski reprezentzativca Danijel Aleksić, dodaćemo i to, nije ulazio u igru u redovima domaćina koji kolo pre kraja imaju 69 bodova. Trabzon ima 62 i Sivas sa 60 mu ozbiljno preti.

Zanimljivo, meč između Bašakšehira i Kajzerija je dva puta prekinut zato što je nestajalo struje u reflektorima - te je završen nekih 20-ak minuta kasnije od drugih.

Oba puta u drugom poluvremenu, jednom u 69. minutu, drugi put 15 minuta kasnije.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cajnice

    19. jul 2020 | 22:33

    Yeni Maltaya igrala kvalifikacije sad ispade xaxaxaxaxaxa

  • Aleksandar1982

    19. jul 2020 | 23:15

    Trabzon je izbačen iz Evrope.. tako da mu ništa nije potrebno u zadnjem kolu..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA