≫ 

Zvanično: Superliga Srbije počinje bez navijača posle odluke Kriznog štaba

Defintiivno neće biti navijača na startu sezone

  • 19
FK Partizan - FK Crvena zvezda Foto: Marko Jovanović

Vlada Republike Srbije donela je danas odluku da Superliga Srbije, uključujući i sva druga fudbalska takmičenja u zemlji, mogu da se održavaju bez prisustva publike i uz puno poštovanje svih propisanih mera zaštite od korona virusa.

Postojala je bojazan da bi Superliga Srbije, čiji je start zakazan za 1. avgust, mogla da bude odložena, ali posle današnje odluke Vlade više nema sumnje, da će prvenstvo početi kako je i planirano.

Sada je i razjašnjena jedina dilema i definitivno neće biti publike na startu prvenstva sve dok se ne steknu uslovi za tako nešto.

Podsetimo, u finišu prethodne sezone posle povratka fudbala prvobitno su se mečevi igrali bez publike, ali je ubrzo, posle popuštanja svih mera, navijačima bilo dozvoljeno da pune tribine, pa smo na večitom derbiju u Kupu imali 20.000 navijača, a mnogi smatraju da je upravo tada i počelo širenje korona virusa i takozvani "drugi talas".

Podsetimo, u prvom kolu Superlige branilac titule Crvena zvezda igra protiv Novog Pazara, dok Partizan gostuje Napretku iz Kruševca.

Pogledajte i dokument Vlade objavljen na sajtu FSS-a.

Krizni štab, Superliga, Vlada Srbije Foto: Fss.rs

Video: Bakljade sa derbija iz ugla drona: Spektakularani snimci iz vazduha

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aaa

    23. jul 2020 | 17:07

    A mogao je skup ispred skupštine i održavanje tkzv. izbora A vama smeta publika... Fudbal se igra zbog navijača! Fudbal bez navijača nije fudbal

  • PARTIBREJKER

    23. jul 2020 | 18:34

    Nece se ni primetiti da nema publike

  • Mile

    23. jul 2020 | 17:14

    Steta velika i ovako su nam puni stadioni!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA