Barsa daje novi ugovor Fatiju i postavlja astronomski otkup na 300 miliona evra

Cifra "da se smrzneš"

  • 1
Ansu Fati Foto: Profimedia/ddp USA

Barselona ubrzava proces po kom će Ansu Fati dobiti novi i duži ugovor od onog koji sad ima tinejdžer katalonskog kluba.

Fati koji ima dvojno državljanstvo Španije i Gvineje Bisao ima ugovor do 2022. godine, ali Barselona želi da "otera" potencijalne kupce spremne da daju veliki novac za sedamnaestogodišnjaka, piše AS.

Mada zvuči nerealno, španski mediji prenose da je za Fatija zainteresovan Mančester junajted koji bi bio spreman da ponudi do 100 miliona evra za tinejdžera.

Ako se zna da je Junajtedova prva meta Džejdon Sančo, za koga su Đavoli spremni da ponude veliki novac, malo je verovatno da bi isto učinili i sa igračem Barse.

Fati je jedan od retkih fudbalera kojima se tokom krize i pandemije korona virusa vrednost na tržištu drastično povećala, a sve zbog fantastičnog početka ove godine.

Mladi španski reprezentativac je prethodno obnovio ugovor početkom ove sezone, ali s obzirom na to da je postao prvotimac, procenjuju u Blaugrani da je već vreme za novi.

Uz to, postaviće astronomsku otkupnu klauzulu na 300 miliona evra što bi uz povećanje plate trebalo da ih održi mirnim sa Fatijem u ekipi.

Za sada nije bilo informacija da Fati želi da ide sa stadiona Kamp Nou, ali to nije ni neočekivano s obzirom na to da je veoma mlad dobio šansu da igra za prvi tim i tu šansu je iskoristio sa sedam golova na 24 utakmice ove sezone.

Video: Grmi korona žurka navijača Liverpula: Ceo svet se obrušio na Novaka, a šta ćemo sa ovim?!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srecko

    25. jul 2020 | 18:59

    Ovaj u zvezdi da igra terza bi ga prodao u tursku drugu ligu za milion ipo i 5 % od sledece prodaje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA