≫ 

Veleobrt u turskom fudbalu: Niko ne ispada iz lige, Prosinečki se spasao!

Srećan epilog po Zvezdinu legendu

  • 0
Robert Prosinečki Foto: MN press

Veliki preokret dogodio se u Turskoj, pošto je tamošnji Fudbalski savez odlučio da zbog pandemije koronavirusa koja je poremetila sezonu, niko ne ispada iz prve lige.

Ova odluka znači da će Kajzerispor Roberta Prosinečkog i naredne sezone igrati elitni rang turskog fudbala.

Robi se do poslednjeg kola borio za opstanak, na kraju nije uspeo da se spase, kao ni Malatija i Ankaraguču, ali sva tri kluba, odlukom Saveza, vraćeni u najviši rang.

Što se tiče vrha i titule, nije bilo promena odluke.

Do srećnog epiloga po Prosinečkog i dva pomenuta kluba, došlo je nakon što je Asocijacija klubova apelovala na Savez da ove sezone nema ispadanja, Ministarstvo sporta Turske je podržalo taj zahtev i Savez je abolirao tri kluba koji su po plasmanu trebali otići u niži rang.

Tako će naredne sezone Super ligu igrati 21 ekipa, a taj broj će se potom postepeno, iz sezone u sezonu, smanjivati do tradicionalnih 18.

Predsednik Saveza Nihat Ozdemir je objavio da će i u nižim ligama klubovi koji su ispali zadržati status koji su imali na početku tek završene sezone koja je prekinuta u martu, a nastavljena u junu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA