≫ 

Rijeka uzela hrvatski Kup, najbolji strelac igrao uprkos smrti majke, zaplakao pred kamerama

Emotivan je bio Čolak

  • 0
fudbaleri rijeke Foto: youtube/My. Love KoOora

Fudbaleri Rijeke osvojili su šesti put Kup Hrvatske, pošto su u finalu a šibenskom "Šubićevcu" savladali vicešampiona države Lokomotivu 1:0 golom Tibora Halilovića u 74. minutu.

Osvajanjem novog trofeja u Kupu, Riječani su se izjednačili po broju pehara sa splitskim Hajdukom, a ovo je ujedno i sedmi trofej za ovaj klub u eri predsednikovanja Damira Miškovića, jer je osvojena i jedna šampionska titula.

Iako je Halilović rešio pitanje pobednika i osvajača Kupa, ponovo je u centru pažnje bio najbolji strelac ekipe Antonio Čolak, i to zbog herojskog čina, s obzirom na to da je igrao utakmicu samo nekoliko dana nakon smrti majke.

Sa suzama u očima pred kamerama HNTV-a titulu najboljeg strijelca i trofej s Rijekom posvetio je upravo majci.

- Ovo je za sve naše navijače u Rijeci, za čitav klub, za Franka i za moju mamu koja me danas gledala s neba. Hvala svima, hvala puno svima koji su uz nas - rekao je Čolak koji je titulu najboljeg strelca osvojio tako što je u poslednjem kolu sezone postigao četiri gola protiv Istre.

Čolak je sa 26 golova osvojio titulu "kralja strelaca" hrvatskog fudbala za proteklu sezonu.

Što se samog fnalaa tiče, u prvih 45 minuta nije bilo pravih šansi, jedinu je imala Lokomotiva preko Tolića, ali je golman Rijeke Pandur odlično odbranio. U nastavku je igra bila puno bolja, Lokomotiva je bila opasnija i konkretnija, Pandur i stativa su pašavali Rijeku, a iz jedne odlične akcije Riječani su postigli gol za pobedu i trofej.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA