"Naš klub je izgubio 200 miliona evra za tri meseca, a ovo će potrajati još tri do četiri godine"

Ekonomski udar je bio prejak i za najjače klubove

  • 2
Sandro Rosel Foto: Guliver/David Ramos/Getty Images

Predsednik Barselone Đozep Bartomeu kaže da taj klub neće ovog leta moći da potpiše ugovor sa Nejmarom i Lautarom Martinezom zbog finansijske nesigurnosti.

Nejmar bi se posle tri godine vratio na Kamp Nou, a Lautaro bi došao sa Đuzepe Meace iz Intera.

Pitanje je kada će se prilivi novca stabilizovati, a imajući u vidu da ni Nejmar ni Martinez nisu jeftiniji od 100 miliona evra (možda samo daleko više), teško je da bi Blaugrana mogla da manveriše takvim troškovima.

- Pričali smo sa Interom poslednjih nedelja u vezi sa Lautarom ali su pregovori stopirani međusobnim konsenzusom. Trenutna situacija ne dozvoljava većinu krupnih transfera - rekao je Bartomeu za Sport.

Slična je situacija i kada je reč o Nejmaru koji je još i skuplji od Argentinca, iako sigurno ne bi koštao 222 miliona kao kada je odlazio u Pariz.

- U ovoj situaciji ni Nejmar, ne. PSŽ ni ne želi da ga proda, što ima smisla jer je jedan od najboljih na svetu. Prošlog leta smo jako pokušali da ga dovedemo, ali sada nećemo ni pokušati. Klub je izgubio 200 miliona evra od marta do juna. Ako se stvari ne poboljšaju, neće biti ljudi na tribinama, u muzeju ili prodavnici a mi ćemo nastaviti da gubimo novac. To će nas naterati da revidiramo svoje troškove i one koji mogu da čekaju. Moramo da se prilagodimo - kaže Bartomeu.

Dodao je i da ova kriza neće nestati kada se izgubi problem korona virusa, jer očekuje da ona ostavlja traga naredne tri do četiri godine.

Video: Gelor Kanga se vratio u Crvenu zvezdu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Душан Краишник Бања Лука

    2. avgust 2020 | 19:58

    Е господо то је доказ да о видите од нас нормални људи који вам пуне џепове

  • misa

    2. avgust 2020 | 22:41

    E naša zvezda samo dovodi za nju nema kriza dok narod placa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA