≫ 

Završena je i Serija A: Leće se oprostilo od elite u meču sa sedam golova, Đenovin spas za poluvreme

Kraj fudbalske sezone na "Čizmi"

  • 0
đenova Foto: Tanjug/Ap

Stavljena je tačka i na sezonu u italijanskom fubdlau, za koji je malo ko verovao da će se nastaviti posle stravičnih scena i prebrojavanja na hiljada mrtvih od posledica korona virusa. Italija je dala "zeleno svetlo" najvažnijoj sporednoj stvari na svetu, a u nedelju su odigrane poslednje utakmice za sezonu 2019/2020.

Od elite se oprostio, posle Spala i Breše, i Leće, i to porazom od 4:3 na svom "Via del Mare" stadionu, a sve i da je pobedio, opet bi epilog bio isti pošto je Đenova obavila posao za sebe, savladala Veronu 3:0 i tako ostala iznad Lećea u borbi za opstanak.

Đenovljani su na svom terenu, posle dva ubedljiva poraza u prethodna dva kola (Inter 3:0, Sasuolo 5:0), bili najbolji kad je trebalo, i porazili Veronu golovima Sanabrije dva puta i Romera još u prvom poluvremenu.

fk leće Foto: Tanjug/Ap

Ostatak meča bio je rutina za "Grifone", na jugu su bili razočarani rezultatom sa "Marasija" te su igrači Lećea do kraja igrali "za svoju dušu" na oproštaju od elitnog ranga.

U nedelju uveče igrala je i Bolonja koja nije uspela da se pobedom oprosti od sezone, a vodila je protiv Torina, međutim egal je na kraju ostao na snazi (1:1), pa Siniša Mihajlović ovu takmičarsku godinu, tešku i za njega samog, završavana 12. poziciji.

Benevento i Krotone će naredne sezone igrati u Seriji A, a čeka se treći putnik u elitno društvo iz doigravanja koje je u toku.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA