≫ 

Konte beži iz Intera posle jedne sezone: Italijani otkrili zašto je besan na upravu kluba

Istorija se ponavlja...

  • 2
Italy Soccer Italian Cup, Napoli - Inter Foto: Tanjug/AP

Italijanski stručnjak Antonio Konte mogao bi da napusti milanski Inter posle samo godinu dana provedenih na kormilu ovog kluba.

U emotivnom istupu posle pobede nad Atalantom u poslednjem kolu Serije A u kojoj su takmičenje okončali na drugom mestu iza šampiona Juventusa, trener Neroazura se žestoko požalio na situaciju u klubu.

Prvo se pretpostavljalo da bes proizlazi iz toga što igrači i on nemaju zaštitu čelnika pa iz svlačionice u javnost cure važne informacije, međutim, italijanski mediji pišu kako su problemi još dublji jer Konte ranije nije dobio igrače koji je želeo.

Primarne želje, pored igrača koje je dobio, bili su mu Edin Džeko, N'Golo Kante i Arturo Vidal, ali su u klub došli Dijego Godin, Valentino Lazaro i Kristijan Eriksen.

Osim toga, ekipa mu je bila puna mladih igrača poput Nikola Barele, Stefana Sensija i Alesandra Bastonija pa je Konte svojevremeno tvrdio "da greše oni koji misle da se s decom osvjaju titule".

Tu je u početku nastao problem sa sportskim direktorom Pjetrom Auzilijem. Naime, Konte je na toj poziciji htio svog prijatelja iz Parme, Danijelea Fađana, međutim, čelnici kluba nisu hteli da menjaju Auzilija s kojim je dobru saradnju razvio i Bepe Marota, generalni direktor Intera i bivši sportski direktor Juventusa koji je i tamo sarađivao s Konteom.

Posle pobede u Bergamu baš je Marota javno čestitao svom saradniku Auziliju što je Kontea još više i jače nateralo na emotivni ispad.

U Interu trenutno vlada haos - otac i sin Žang, gazde kluba, ljuti su zbog ponašanja čoveka koga po sezoni plaćaju 11 miliona evra. Atmosfera u klubu je postala trula i očekuje se da Konte napusti klub.

Pema prvim informacijama, Kontea bi mogli da naslede Masimilijano Alegri ili Maurisio Poketino. Prednost ide prvom zbog spomenutog Marote koji je Alegrija doveo u Juventus baš nakon što je Konte, zbog sličnih razmirica s upravom, ljutito pobegao iz kluba 2014. godine.

Video: Zoran Tošić o ludorijama Vagnera Lava, novom ugovoru, Partizanu, Dekiju Stankoviću...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pero

    3. avgust 2020 | 11:44

    Inter i milan su propaliteti. Bivsi veliki klubovi koje je vreme pregazilo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA