≫ 

Uporedili smo koliko su penala sudili Zvezdi i Partizanu prošle sezone, rezultat će mnoge iznenaditi

Posebno je interesantno gde su naši klubovi u poređenju sa timovima u ligama petice

  • 73
Penal, Zvezda - Partizan Detalj sa jednog od skorašnjih derbija; Foto: MN press

Nova sezona Superlige nije pošteno ni krenula, a već posle uvodnih 90 minuta je mnogi smatraju najblaže rečeno kontroverznom.

Partizan je u Kruševcu stigao do pobede nad Napretkom iz sumnjivog jedanaesterca, što je bio povod za hitno saopštenje Crvene zvezde koja je tražila žestoku kaznu za glavnog arbitra Danila Grujića koji je olako pokazao na belu tačku u finišu utakmice kod rezultata 1:1.

Taj skandal otvorio je i staru polemiku - ko je od "večitih" rivala privilegovaniji kod arbitara i na čijim se utakmicama sudije lakše odlučuju da pokažu na belu tačku?

Zato smo odlučili da pregledamo sve jedanaesterce koji su dosuđeni Zvezdi i Partizanu prošle sezone u Superligi i vidimo ko je od velikih rivala povlašćeniji kod srpskih arbitara.

Kada je reč o šampionu, koji je sezonu završio sa 14 bodova prednosti ispred crno-belih, on je u prethodnoj sezoni u Superligi imao deset dosuđenih jedanaesteraca od kojih je realizovano osam. Zanimljivo, oba su promašena protiv Napretka i to u Kruševcu (El Fardu Ben) i na Marakani (Pankov) u utakmicama u kojima je Zvezda trijumfovala na kraju.

Najbolji penaldžija bio je Milan Pavkov sa tri pogotka, bez promašaja.

S druge strane, Partizanu je prošle sezone dosuđeno devet jedanaesteraca u Superligi, od kojih je ekipa Sava Miloševića realizovala osam. Jedini promašaj imao je Sejduba Suma na utakmici sa Javorom u trijumfu od 6:2. Najbolji penaldžija u Humskoj bio je Bibras Natho sa četiri realizovane najstrože kazne.

bibras natho Foto: MN Press

Zanimljivo je da volimo često da se poredimo sa klubovima iz bogatih liga, pa tako u ovom segmentu ne zaostajemo mnogo za najboljima u ligama petice. U Italiji je na primer najviše penala dosuđeno Laciju (18), a slede Đenova (16), Leće (15) te Roma i Juventus sa po 14 najstrožih kazni.

U Španiji, Viljareal i Real iz Madrida prednjače sa po 11 dosuđenih penala, dok je Barseloni svirano samo šest tokom prošle sezone. U Engleskoj je prvi Mančester junajted sa 14, dok je njegovom gradskom rivalu Sitiju dosuđeno 11 najstrožih kazni. Liverpul je imao samo pet penala u šampionskoj sezoni...

U Francuskoj su Lil i Pari Sen Žermen dobili po osam penala, dok je u Nemačkoj šest penala koji su dosuđeni Bajernu, kao i Verderu, Menhengladbahu i Frajburgu, ujedno bili i maksimum prošle sezone.

Video: Komična situacija sa meča Napredak - Partizan: Sudija pokazao 10 minuta nadoknade, pa menjao na 5

(M. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • asdf

    3. avgust 2020 | 11:20

    Svi partizanovi penali su bili na egal rezultatu ili kad se lomilo. Zvezdi samo protiv Indjije i to je to.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    3. avgust 2020 | 10:44

    С том разликом што су наши пенали чисти као суза, и то кад то не би утицало на крајњи исход, а гроварима углавном...па видели смо, прво коло 1:1,.89 мин. Грујић гробар како дели пенале њима...

  • kralj

    3. avgust 2020 | 11:18

    Nije realno da se uporedjuje ovo ovako neka je i 20 dosudjeni penala za bilo koga dajte fa vidimo prelomne penale u koje vreme su svirane i koj je rezultat bio kad je sviran penal pa da pricamo dalje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA