Borbeno vozilo, put u svemir, kuvanje za ženu: Bizarne klauzule koje su fudbaleri tražili za potpis

Zahtevi Reala za Levandovskog nisu jedini koji su čudni

  • 1
Keisuke Honda Foto: Printscreen/You Tube

Verujemo da je fudbalska javnost poprilično bila u šoku nakon što su obelodanjeni detalji ugovora koji je Robert Levandovski trebalo da poptiše sa Realom 2013. godine, pre svega zbog onih klauzula koje se i dalje komentarišu!

Naime, upravo te klauzule su, između ostalog, i "pomogle" Poljaku da izabere Bajern umesto Reala, a podsećamo da je Levandovski nije smeo da vozi motor ili gliser, nije smeo na skijanje ili parašuting, niti na sportove kakav je alpinizam ili penjanje.

Te čudne klauzule su i te kako rasprostranjene u fudbalu godinama unazad i oni stariji ljubitelji fudbala se verovatno sećaju kada je Đuzepe Rejna 1996. godine potpisao za Arminiju i tom prilikom je tražio od kluba da mu za svaku godinu ugovora naprave kući.

Tim iz Bilefelda je pristao i naredne tri godine su mu pravili kuću od lego kockica, jer u ugovoru nije bilo naznačeno kakva kuća bi trebalo da bude i koje veličine.

Tri godine, kasnije, takođe u Bundesligi, Rolf Kristel Gui-Miel je prelazio iz Karlsruea u Ajntraht i imao je jedan zanimljiv zahtev: da novi klub plaća lekcije kuvanja njegovoj ženi.

Iste godine je Šveđanin Stefan Švarc poptisao ugovor sa Sanderlendom koji je insistirao da se u ugovor stavi klauzula da igrač ne sme da putuje u svemir. Naime, u klubu su došli do informacije da je jedan od Stefanovih savetnika dobio mesto za komercijalni leti i bojali sus e da i igrača ne povede sa sobom.

Poslednji u nizu je Japanac Kejsuke Honda koji je od Botafoga tražio da mu, zbog sopstvene bezbednosti, omoguće borbeno vozilo sa oružjem. Japanac se, navodno, plašio kriminalaca u Brazilu i klub mu je omogućio vozilo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    3. avgust 2020 | 21:23

    Zanimljiva klauzula je da je Katai trazio sada pred dolazak u Zvezdu da njegov Srbobran udje u visi rang a u nasoj Srbiji je to lako izvodljivo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA