Mitrović igra u najskupljoj utakmici sveta i juri rekord Fulama star 19 godina

Srbin se oporavio za meč sezone na Vembliju

  • 3
Aleksandar Mitrović Foto: Guliver/Alex Pantling/Getty Images

Srpski napadač Aleksandar Mitrović spreman je za finalni meč plej-ofa Čempionšipa protiv Brentforda, potvrdio je menadžer Fulama Skot Parker.

Mitrović je zbog povrede propustio oba meča protiv kardifa u polufinalu, a s obzirom na to da je ove sezone dao 26 golova - njegovo neigranje u najskupljem meču sveta bio bi veliki udarac za Fulam.

Kažemo najskupljem, jer pobednik plej-ofa, osim što formalno ulazi u Premijer ligu, na svoj račun dobija oko 200 miliona evra.

- U punoj smo snazi, svi su spremni za utorak veče. I Mitrović je spreman, odlučićemo da li će igrati od početka. Sada je na meni da napravim najbolji recept za pobedu. To jeste glavobolja, ali vi kao menadžer prosto želite da imate sve na okupu kako bi imali taj luksuz biranja najboljih - rekao je Parker u najavi meča.

Zanimljivo, Mitrović će u utorak veče (20.45 minuta), ukoliko bude igrao, zabeležiti svoj 100. nastup u dresu Fulama i juriće svoj 50. gol s obzirom na to da ih ima 49 ukupno.

Takođe, pokušaće da obori rekord kluba po broju golova u sezoni koji drži Luh Saha iz sezone 2000/01. Francuz je tada dao 27, Srbin trenutno ima jedan manje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja

    3. avgust 2020 | 17:49

    Ajde Mitre i taj rekord da padne ...: brawo brate pozz sa banjice

  • Boža zemunac

    3. avgust 2020 | 22:33

    Živ bio brate. Obori sve što može da se obori.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA