≫ 

Traže alibi za neuspeh, primoravaju me da podnosim prijave: Stigao odgovor Zvezdi, Partizanu i Voši

Stigla rekacija Komesara za takmičenje Aleksandra Pivića

  • 45
Stara Pazova, FSS Foto: MN Press

Apelujulem na naše najtrofejnije klubove da smire strasti i da poštuju etiku i integritet domaćeg šampionata, poručio je Komesar za takmičenje u Zajednici superligaša Aleksandar Pivić.

On je reagovao povodom medijske bure već posle 1. kola Superlige Srbije, izazvane saopštenjima Crvene zvezde i Partizana, na koja se nadovezao zahtev FK Vojvodina za izuzećem sudije Novaka Simovića.

- Sezona je tek počela i umesto da se bavimo pozitivnim stvarima u našem fudbalu koji već godinama ide uzlaznom putanjom, mi smo u situaciji da komentarišemo saopštenja naših najvećih klubova kojima se takmičenje već od prvog kola stavlja pod dodatni pritisak.

- Nisam video da je bilo koji medij objavio informaciju da su pre početka meča TSC - Vojvodina uručeni trofeji „Slobodan Santrač“ najboljim strelcima prvenstva, a to je čin koji čuva sećanje na jednog od najvećih golgetera u istoriji srpskog fudbala. Nije dobro kada negativne pojave dobijaju prioritet u štampi i na portalima i to samo može da šteti atmosferi u domaćem fudbalu - rekao je Pivić Tanjugu.

Na meti klubova našle su se sudije sa internacionalnim rejtingom i ogromnim iskustvom

- Konstantno traženje krivaca u nekim drugim redovima nije dobar model za jačanje našeg takmičenja. Neozbiljno je da Vojvodina traži izuzeće Novaka Simovića, internacionalca za koga stižu pohvale iz inostranstva i koji je odsudio tri večita derbija na najvišem nivou. Svima bi trebalo da bude cilj da se Superliga Srbije podigne na jedan viši nivo i da izazove još veće interesovanje publike.

- Uvrede na račun sportskih protivnika i konstantne optužbe na račun naših najboljih sudija, gde se čak insistira i na njihovom izuzeću, bacaju senku na takmičenje, a mene kao kao jednog od rukovodilaca u Zajednici superligaša primoravaju da podnosim disciplinske prijave.

FK Radnički Niš Vojvodina traži izuzeće Simovića Foto: MN Press

Na pitanje, krije li se u ovim napadima na sudije alibi klubova za njihov eventualni neuspeh na terenu, Pivić odgovara:

- Svakako. U ovom teškom momentu, punom nepredviđenih izazova, imam donekle razumevanja i mogu da shvatim da se u našim najvećim klubovima neuspeh ne prašta, ali svi zajedno moramo da imamo više tolerancije. Opšta preporuka je da svako treba da se bavi svojim poslom, a ja vas uveravam da će svaka eventualna greška od strane organa takmičenja, delegata ili nekog sudije, biti na vreme i na pravi način sankcionisana.

- Ako mi u startu stvorimo takvu klimu da svaki kiks Zvezde, Partizana ili Vojvodine, obavezno izazove toliku prašinu u javnosti, nećemo doprineti napretku i popularnosti našeg klupskog fudbala - zaključuje on.

Video: Stanković o Vuliću: Izdigao se mnogo!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GROBAR PODGORICA

    3. avgust 2020 | 19:17

    Treba smiriti naj većeg galamdžiju, nazovi doktora, magle i prašine zvanog Terzić i sve će biti bolje i u redu.

  • Istina boli...

    3. avgust 2020 | 19:57

    Naš fudbal ide uzlaznom putanjom? Na kojim ste vi drogama. U poslednjih tri četri godine neregularnosti se uvukla u svim segmentima ove igre počev od FSS preko sudijske organizacije, klubova... U ligu se ulazi po principu ko da više. Napravili ste cirkus a ne takmičenje.

  • Sprdnja

    3. avgust 2020 | 19:16

    Zvezda dužna 32 miliona i odmah spin kako bi se skrenulo na drugi teren, pa sad ne valjaju sudije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA