≫ 

Zvanično! Partizan potpisao dete Juventusa i Čelsija: Stojković u Partizanu do 2024. godine!

Crno-beli nastavili trend potpisivanja ugovora sa talentovanim mladim igračima

  • 11
Denis Stojković Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Najavili smo pre dva dana da će Partizan početkom sedmice dobiti i treće pojačanje u tekućem prelaznom roku i to mladog Denisa Stojkovića (17), koga je “kaparisao” i priključio ekipi još pre nekoliko meseci. Stojković je od danas i zvanično profesionalac u Humskoj, pošto je potpisao četvorogodišnji ugovor i zadužio dres sa brojem sedam.

Stojković se u martu priključio prvom timu na treninzima, čak je igrao i na nekolicini kontrolnih utakmica, ali imao status igrača na probi, zbog pravila UEFA, te su crno-beli sačekali da vezista napuni 18 godina kako bi ga obevezali na duži vremenski period.

Radi se o momku koji je fudbalsko školovanje prošao u selekcijama Juventusa, Torina, bio je u londonskom Čelsiju, austrijskom LASK-u i ljubljanskoj Olimpiji (poseduje i srpski i italijanski pasoš), a jesenas je radio sa Avelinom, gde ga je takođe papirologija sprečila da igra utakmice.

Bio je član kadetskih reprezentacije Srbije 2016. godine, selekcija do 14 i 15 godina, gde su ga zapazili tadašnji direktor - Savo Milošević, nekadašnji koordinator u FSS Milan Đuričić, doskora prvi pomoćnik u stručnom štabu Partizana.

Denis Stojković Denis Stojković na potpisu ugovora sa Milošem Vazurom; Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Stojković igra na poziciji ofanzivnog veziste, po potrebi može da odgovori i na bočnim pozicijama u manevru i bolje se služi desnom nogom. Odlikuju ga hitrina i odlična tehnika, a shodno činjenici da je taze punoletan Partizan će moći da ga iskoristi u novom pravilu FSS o “bonus igračima do 21 godine”.

Stojković nije krio oduševljenje što je dobio najlepši rođendanski poklon za punoletstvo.

- Mislim da nikada sa većim nestrpljenjem nisam očekivao treći, odnosno četvrti avgust. Treći avgust je dan mog rođenja i korak do ostvarenja moje želje, potpisivanja ugovora za Partizan. Za sebe mogu da kažem da se već osećam kao starosedelac, jer sam ovde već šest meseci gde sam se sasvim uklopio u ekipu - kaže Stojković, koji se zahvalio direktoru kluba i treneru.

- Hvala direktoru Milošu Vazuri, treneru Miloševiću i svim mojim saigračima koji su bili uz mene tokom ovih meseci, pomagali mi, bili strpljivi i naravno ulivali poverenje. Ovo je moj najlepši rođendanski poklon i budite sigurni da ću ga na najlepši način podeliti sa vama ove sezone - istakao je Stojković.

Video: Komična situacija sa meča Napredak - Partizan: Sudija pokazao 10 minuta nadoknade, pa menjao na 5

(Z. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ПФК

    4. avgust 2020 | 11:40

    Dobrodošao mali, sada i ti možeš da prisustvuješ uništavanju državnog projekta PARTIZAN ŠAMPION🇷🇸🏆🏆🏆

  • Cile

    4. avgust 2020 | 13:00

    Dobrodošao Deni u crno belu porodicu. Samo napred do titule. Grobari su uvek uz tebe.

  • Igor Grobar

    4. avgust 2020 | 15:26

    Dobro došao u Partizan!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA