Dejan Stanković nahvalio Sanoga, najavio promene u startnih 11 i sasekao pitanje o saopštenju

Trener crveno-belih ističe da je njegova briga samo teren i da ne želi da gubi energiju na sporedne stvari

  • 2

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković održao je konferenciju za medije, na kojoj je pričao o predstojećem meču protiv Radničkog iz Niša na Marakani u sredu od 19 časova u 2. kolu Superlige.

On je tom prilikom najavio određene rotacije i bar dve izmene u odnosu na sastav tima koji je izašao na teren protiv Novog Pazara na otvaranju prvenstva.

Stanković je istakao da će tek posle prepodnevnog treninga u sredu odlučiti ko će izaći na teren protiv Radničkog, a pohvalno je govorio o Sanogu za koga ističe da se diže iz meča u meč.

- Kao što sam rekao, sačuvali smo ga. Dosta dugo nije igrao zvanične utakmice, u ovom tempu je iz utakmice u utakmicu rastao i potvrđuje nam ono što smo mislii, da je veliko pojačanje za Zvezdu, veliki profesionalac, ne plaši se nikoga i ničega, pa imamo jako pojačanje u njemu. Videću s njim kako se oseća, posle treninga pre podne, on poznaje sebe i svoje telo. Posle treninga ćemo pričati kako se ko oseća, posle toga ćemo napraviti sastav, ali očekujem bar dve promene u odnosu na meč protiv Novog Pazara.

FK Crvena zvezda - FK Borac iz Banjaluke Dejan Stanković i Seku Sanogo; Foto: Marko Jovanović

Da li je meč protiv Pazara pokazalo nešto što niste videli u prelaznom roku i da li će duel protiv Radničkog to bolje pokazati?

- Mogu samo posle utakmice da znam, ne pre. Novi Pazar nije ništa novo što već nismo znali, zadovoljan sam mojim momcima kako rade i kako igraju, ubeđen sam da će biti bolji iz meča u meč. Svi moraju da budu spremni, biće rotiranja, još naročito kada krenu kvalifikacije za Ligu šampiona. U klubu znaju šta su nam ideje, ja sam zadovoljan igračkim kadrom i kako to izgleda. Prelazni rok traje do 30. septembra, videćemo.

Duel protiv Radničkog pravi za Erakovića?

Strahinja Eraković Strahinja Eraković; Foto: Youtube.com

Mladi Eraković, ja sam prezadovoljan, znam ga još iz kadetske reprezentacije, oduševljen sam njegovim napredovanjem iz godine u godinu. Protiv Pazara je pokazao koliko vredi, na debiju za njega, vidim ga presrećnog, samo treba tako da nastavi. Koliko god da utakmica odigra, to je samo plus za njega, bio je jedan od najboljih igrača na terenu, pokazao je da ima još mladih koji imaju kvalitet za Zvezdu. Pre konferencije su još 17 igrača potpisali klinci, tako da Zvezda pokazuje da misli na svoju budućnost.

Upitan je kako podnosi ratove sa večitim rivalom van terena, jer je već u prvom kolu počeo rat saopštenjima.

- Ja odlično. Znam koje su moje stvari čime ja treba da se bavim i nemam stvarno snage da trošim energiju na sporedne stvari. Gledam teren i moje igrače i ništa drugo - odlučno je odgovorio Stanković.

Željko Gavrić tema je mnogih medija zbog informacija o interesovanju mnogih klubova za njega.

Željko Gavrić Željko Gavrić; Foto: Marko Jovanović

- Videćemo. Bitno je da se Gavra vratio posle jake povrede posle TSC-a. Vratio se, trenira odlično, konkuriše za mesto u timu. Ne zna se kako će biti, on je igrač Zvezde i tako treba da razmišlja, samo o sebi. Konkuriše za prvih 11, videćemo posle prepodnevnog treninga sutra.

Nije želeo da se bavi kalkulacijom i priželjkivanjem protivnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

- Ne gledam unapred, da sačekam šta će nam doneti Liga šampiona i odakle krećemo, da li će biti iz prvog ili drugog kola. Mogu da priželjkujem šta hoću, kad će mi žreb doneti protivnika. Za koji dan ćemo već imati realnost.

Upitan je i da li je odlučio koji će mladi igrači početi meč kao "bonus igrači".

- Videću, koji su u opticaju, želim da vidim koliko se ko oporavio, pa ću onda da napravim prvo "U21", pa dalje, to se sada promenilo u sastavu tima. Treba da vidim ko je kakav, da vidim ko od njih može 100 odsto da krene, nećemo da rizikujemo, ako neko nije skroz spreman.

Na kraju je Stanković upitan i za koga veruje da može da osvoji Ligu šampiona?

- Biće neizvesno, videli ste kako je Real napravio seriju posle korone i oteo Barsi titulu. Treba videti PSŽ u kakvoj je formi, jer je je igrao samo jednu zvaničnu utakmicu, ubeđen sam da će biti iznenađenja i to lepih, igra se na ispadanje, turnirski i biće mnogo iznenađenja. Atalanta može da iznenadi, ne kažem da osvoji, ali može da napravi iznenađenje - zaključio je Dejan Stanković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Edit

    4. avgust 2020 | 17:52

    Ovaj covek jos nije shvatio,da je samo igracka za Zvezdu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA