Osvojio sve, preživeo srčani udar, u penziju ide kao kralj: Kasiljas rekao "zbogom" u 39. godini

Veličanstvena karijera!

  • 2
Iker Kasiljas

Iker Kasiljas kada se opraštao od Reala, Foto: Printscreen Youtube

Legendarni španski golman Iker Kasiljas objavio je danas da zvanično završava igračku karijeru.

Kasiljas je prošle godine u maju doživo srčani udar, uspeo je da se oporavi, ali je ipak odlučio da rukavice "okači o klin" u 39. godini.

Tokom blistave karijere duge 21. godinu, od 1999. do 2015. godine stajao je na golu Real Madrida, odigrao 725 utakmica, po čemu je drugi u istoriji, a potom je otišao u Porto.

Sa "kraljevskim klubom" osvojio je 19 trofeja, uključujući tri Lige šampiona, pet titula u Španiji i tri klupske titule prvaka sveta, dok je sa Portom osvojio dve titule, Kup i Superkup Portugalije .

Jedan od najboljih golmana svih vremena, sa reprezentacijom Španije, za koju je branio rekordnih 167 puta, bio je šampion sveta 2010. godine i dva puta prvak Evrope 2008. i 2012. godine.

Kasiljas će u narednom periodu biti savetnik predsednika Real Madrida Florentina Pereza.

 

 

- Posle objave Ikera Kasiljasa da završava igračku karijeru, Real Madrid želi da izrazi poštovanje, divljenje i naklonost prema jednoj od najvećih legendi našeg kluba i svetskog fudbala - poručio je klub za oproštaj.

- Danas se oprašta jedan od najvažnijih fudbalera u našoj 118 godina dugoj istoriji, igrač koga svi volimo i poštujemo, golman koji je svojim uzornim ponašanjem na terenu i van njega postao legenda Reala - navode Madriđani pred njegov dolazak na funkciju.

 

 

 

Video: Sudijski ekspert otkrio šta je najveći problem penala za Partizan u Kruševcu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA