≫ 

Transferi: Bane Ivanović pred vratima Evertona, Gaćinović u Hofenhajmu, Siti opasno "odrešio kesu"

Uzbudljiv dan je za nama, čekamo da vidimo šta će biti naredna destinacija Baneta Ivanovića i hoće li se konačno ostvariti jedna želja Ole Gunara Solskjera...

  • 6
Branislav Ivanović

Printskrin: Twitter.com/@fczenit_en

Najvažnije vesti za 5. avgust

 

*Ejk potpisao za Siti

* Vilijan pred vratima Arsenala

*Arda Turan u Galatasaraju

*Adolf Gaič pojačao CSKA

*Junajted "naciljao" Aleksa Telesa

*Željko Buvač "pazari" u Zagrebu

*Pejčinović ostaje na Krovu

*Sančo može u Junajted u tri godišnje rate

*Bane Ivanović najbliži Evertonu

* Milorad Mažić napravio funkcionerski transfer

* Naslednik Van Dajka pred potpisom za Čelsi

Tok dana:

 

00.00 KRAJ - To bi bilo sve za sredu 5. avgusta, pratite i sutra na jednom mestu sve najvažnije transfere i glasine u svetu fudbala!

23.54 - Alaves ima novog trenera. Pablo Maćin je potpisao na godinu dana. Iako je trebalo da preuzme kineski Ćingdao do toga nije došlo pa na klupi menja Huana Munisa.

23.21 - Srpski fudbaler Andrija Luković prešao je u Famalikao. Klub mu je poželeo dobrodošlicu u sredu, a Luković je potpisao kao slobodan igrač koji je prethodno igrao za poljski Rakov.

 
 
 
View this post on Instagram

New challenge @futebolclubefamalicao 🔵⚪️💪🏻A post shared by Andrija Lukovic (@andluko) on

 

23.00 - Anhel Gomeš je odmah po potpisivanju za Lil prosleđen u Boavistu na pozajmicu. On je došao iz Mančester junajteda u utorak.

22.25 - Brentford je završio sezonu neslavno porazom od Mitrovićevog Fulama u finalu plej-ofa Čempionšipa, ali to ne znači da će i Oli Votkins ostati u drugoj ligi. Englezi javljaju da Kristal Palas hoće i njega i da je spreman da uđe u trku sa Aston Vilom. Da podsetimo, Votkins je postigao 26 golova u sezoni i bio je rame uz rame sa Mitrovićem.

22.11 - Pjer Kalulu je novi igrač Milana. Dosadašnji defanzivac Olimpik Liona ima 20 godina i prelazi u transferu vrednom svega 480.000 evra. Novi klub mu je dao ugovor na pet godina do 2025.

21.44 - Aleksis Sančez bi u četvrtak zvanično trebalo da postane Interov!

- Ništa još nije zvanično, ali nezvanično mogu da kažem da će biti naš u naredne tri sezone. Jako verujemo u njega i srećni smo što ostaje - rekao je Bepe Marota, generačlni direktor Neroazura, za Skaj.

21.36 - Sautempton je kompletirao dovođenje centralnog defanzivca Mohameda Salisua iz Valjadolida za 12 miliona evra. Da li će u 21-godišnjem defanzivcu iz Gane dobiti nekog novog Virdžila Van Dajka?

21.20 - Fulam traži Rajana Frejzera, ali ga prema pisanju britanskih novina traži i Kristal Palas. Krilni igrač iz Škotske je napustio Bornmut na kraju sezone pošto mu je istekao ugovor, a Palas mu je navodno ponudio platu od 50.000 funti nedeljno da bi došao. Ukoliko ode u Palas, otišao bi kod Luke Milivojevića, dok bi mu u Fulamu saigrač bio Aleksandar Mitrović.

20.53 - Mančester Siti ima novog štopera! U pitanju je Nejtan Ejk koji je stigao iz Bornmuta za sumu od 45 miliona evra i potpisao je petogodišnji ugovor.

 

20.10 - Fulam odmah po završetku sezone napustio jedan igrač makar privremeno jer se Harisonu Ridu završila pozajmica iz Sautemptona. Podsećamo, Kotidžersi su u utorak uveče izborili plasman u Premijer ligu kroz plej-of i u finalu su pobedili Brentford sa 2:1. Inače, Fulam ima mogućnost da otkupi Rida za osam miliona funti i da on postane prvo pojačanje za Premijer ligu.

19.41 - Vilijan je navodno sve dogovorio sa Arsenalom i trebalo bi da potpište dvogodišnji ugovor! Podsetimo, 32-godišnjem Brazilcu istekao je ugovor sa Čelsijem.

19.17 - Defanzivac Rome Mert Cetin otišao je na medicinske preglede u Veronu tako da će iz ekipe Aleksandra Kolarova, otići kod Darka Lazovića. Tučin ide na pozajmicu uz mogućnost otkupa na kraju sezone, s tim što će Roma zadržati pravo da ga vrati za 15 miliona evra.

18.54 - Džeferson Farfan je ostao bez kluba. Prekinuta je saradnja između igrača i Lokomotive iz Moskve, u kojoj je trener Marko Nikolić. Nekadašnji vekiki prospekt i igrač PSV Ajndhovena i Šalkea će sada morati da se izbori za novi angažman.

18.28 - Arda Turan u Galatasaraju! Vratio se u Istanbul i potpisao jednogodišnji ugovor sa turskim klubom, s tim što ima opciju da ga dodatno produži. On je šest godina između 2005. i 2011. već bio u Galati.

 

17.43 - CSKA je konačno doveo Adolfa Gaiča, Argentinca hrvatskih korena, i ta taj transfer platili su San Lorencu 8.5 miliona evra.

 

17.20 - Premijerligaši spremni da očerupaju Brentford!

Navodno, Lids, Aston Vila i Vest Hem žele da kupe dvojac Benrahma - Votkins i navodno su spremni da plate 55 miliona evra koliko Brentford traži. Tako barem javlja Skaj Sport...

16.25 - Takefusa Kubo, japanski Mesi koji je pod ugovorom sa Realom, igraće sledeće sezone kao pozajmljen igrač za Viljareal,

Žuta podmornica je u ugovor stavila i klauzulu o otkupu, a podsetimo da je Japanca tražilo čak 30 klubova. Među njima i Bajern koji je nudio pet miliona Real uza jednogodišnju pozajmicu.

16.18 - Iz Italije stiže vest da je Napoli zainteresovan za defanzivca Juventusa Luku Pelegrinija.

Pelegrini je sezonu proveo na pozajmici u Kaljariju, a njegov agent Mino Rajola bi trebalo da razugovara sa direktorom Juventusa o daljim planovima.

16.01 - Liverpul je navodno zainteresovan da za 10 miliona funti dovede levog beka Džamala Luisa iz Noriča, kao alternativu Endiju Robertsonu.

15.25 - Još jedna vest sa Old Traforda, Đavoli su ušli u igru za dovođenje levog beka Porta Aleksa Telesa.

U pitanju je jedan od najboljih bekova sveta i najbolji igrač grupne faze LŠ, ali vredi pomenuti da su na njega "oko bacili" i Čelsi i Barselona.

15.12 - Junajted šalje Čonga u Verder!

Mladi holandski napadač Tahit Čong na listi je želja Verdera koji želi da ga dovede na jednogodišnju pozajmicu, tvrdi Bild.

Čong može da pokrije sve opcije u napadu i idealna je zamena za Milota Rašicu koji će definitivno napustiti Bremen.

- Sjajan igrač, ima puno tempa u nogama i voli da se izvlači na krilo, što je nama potrebno. Po svom profilu on je tačno ono što tražimo - rekao je sportski direktor Verdera Frank Bauman.

14.55 - Hofenhajm je predstavio Mijata Gaćinovića, koji je potpisao do 2024. godine, uzeo je broj 20.

 
 
 
View this post on Instagram

@tsghoffenheim 🤝 #MG20A post shared by Mijat Gacinovic (@mijat10) on

 

 
 
 
View this post on Instagram

🔵⚪️ Ich freue mich riesig auf die neue Herausforderung bei der @tsghoffenheim ! ⚽️💪🏼 #MG20A post shared by Mijat Gacinovic (@mijat10) on

 

14.30 - Željko Buvač, sportski direktor Dinama iz Moskve, želi da dovede Nikolu Mora iz Dinama iz Zagreba! Kako prenose hrvatski mediji, 22-godišnji vezista procenjen je na 10 miliona evra, prethodno je odbijena ponuda Dinama iz Kijeva.

Onaj moskovski je spreman da izdvoji 10 miliona, a Moru bi prijao dolazak jer u klubu ima štopera Tonija Šunjića, koji bi mu pomogao da se prilagodi.

14.15 - Izgleda da se Hames Rodrigez ne uklapa u planove Atletika iz Madrida. To je potvrdio predsednik kluba Enrike Serezo.

- Nemam ideju da li će on konačno doći, ali mislim da se ne uklapa u planove Atletika - rekao je on, a Hames ima ugovor sa Realom do leta 2021.

13.52 - Milan Vilotić biće precrtan u Sent Galenu, odnosno, neće mu biti ponuđen produžetak ugovora. Nekadašnji kapiten Crvene zvezde je odigrao samo jedan meč u Kupu ove sezone, pa je rastanak očekivan. 

 

13.22 - Rodrigo de Pol iz Udinezea je želja mnogih, a klub očekuje barem 40 miliona evra. Argentinca hoće Juventus, Napoli, Inter i Milan, 26-godišnjak je pred transferom karijere.

Ovaj momak je došao za tri miliona 2016. godine iz Valensije, ima šest asistencija i sedam golova u ovoj sezoni, a klubu preostaje da proba da "izboksuje" ovako veliku cenu.

13.14 - Filipe Kutinjo je opet u žiži, opet se piše o tome da je Arsenal sve bliži njegovom dovođenju, ali u okviru pozajmice.  Bio je u Bajernu u prošloj sezoni i možda bi mu prijao povratak u Englesku, jer je tu najbolje igrao noseći dres Liverpula.

12.48 - Đakomo Bonaventura se posle šest godina oprostio od Milana. Ugovor mu je istekao i sada je slobodan u izboru nove sredine.

- Hvala, živeo sam san, godine su ovde bile nezaboravne. Hvala svima od čelnika do menadžera i trenera, saigrača, fizioterapeuta... Hvala i navijačima, koji su uvek bili uz nas - napisao je Bonaventura.

 

12.20 - Nemanja Pejčinović ostaje u Voždovcu! Bivši reprezentativac stigao je zimus, potpisao je kratkoročni ugovor, doživeo je tešku povredu kolena i dugo se oporavljao, ali je skupio šest mečeva sa četiri pobede i dva remija.

Pokazao je koliko uliva poverenje, na kraju je rešio da pomogne mladim talentima.

11.40 - Dani Alveš ne želi da pređe u Flamengo, rekao je da u Brazilu može da igra samo za Sao Paulo.

- Hoću da jednom za sva vremena raščistim, debate oko ovoga ne sme više da bude. Samo za Sao Paulo mogu da igram. Ako čujete nešto drugo, to je laž. Da budem jasan, nisam ovde zbog novca, Sao Paulo je san iz detinjstva.

 

11.25 - Borusija ne odustaje od sume od 120 miliona evra kada je u pitanju Sančo! Jedino popuštanje na koje su Nemci spremni je da 70 miliona dobiju odmah, 30 naredne godine, a 20 miliona da Đavoli isplate 2022. Englezi su na potezu.

Jadon Sancho

Foto: Tanjug/AP

10.57- Nejtan Ejk je u Sitiju, prenose insajderi! Doći će iz Bornmuta, preostaje da se sve ozvaniči uz čuvenu fotku sa dresom, a poznato je da će Bornmut trljati ruke sa 43 miliona evra. Pep se ovom igraču okrenuo jer nije mogao da dovede Kulibalija.

10.24 - Džek Griliš neće tek tako lako otići iz Aston Vile. Klub želi da zadrži miljenika navijača, na stolu je ugovor od 100.000 funti na nedeljnom nivou. Cilj je da se "ohladi" Mančester junajted.

10.15 - Ima transfera i u sudijskom svetu, Milorad Mažić je okončao karijeru posle unosnog ugovora u Kini, ali je pronašao već funkcionerski angažman.

10.03 - Arsenal vodi u trci za Gabrijelom Magaljaešom iz Lila! Ovaj 22-godišnjak je želja još Mančester junajtedu, Evertonu i Napoliju, ali je Arsenal bio najzainteresovaniji.  Prethodno, Napoli je najviše odmakao u pregovorima.

9.35 - Branislav Ivanović se konačno oglasio po pitanju svoje budućnosti i najbliži je Evertonu. Nije propustio priliku da spomene i Crvenu zvezdu, u kojoj su ga ruski mediji već videli.

9.15 - Utorak je obeležio na domaćoj sceni Jug Stanojev odlaskom iz Crvene zvezde u TSC, na internacionalnoj sceni je Sančo glavna zvezda, a svih momenata možete se podsetiti ovde.

Sredu otvara jedan zalog za budućnost, Čelsi je na korak do naslednika Virdžila van Dajka. U pitanju je talentovani Ksavijer Mbujamba, 18-godišnjak iz Holandije koji je prošlog leta trenirao sa Plavcima, a sada je slobodan jer je napustio Barselonu.

Njegov agent je već rekao da Čelsi ima najbolju poziciju jer je ponudio najbolje uslove, ne samo finansijske, već i za razvoj igrača. Puls su opipavali Real, Inter, Juventus i mnogi drugi velikani.

Video: Zoran Tošić blista u Kini: Bivši igrač Partizana se poigrava sa rivalima u novom klubu

Kreće završnica Lige Evrope, a večeras (21.00) na neutralnom terenu u Gelzenkirhenu Inter i Hetafe odigraće jedan meč osmine finala. Nerazuri su završili Seriju A u dobroj formi i kvota na keca je 1,75, iks je 3,50, dok je dvojka 5,10. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Inter – Hetafe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA