Milorad Mažić završio karijeru: Najbolji srpski sudija ide u penziju, ali je brzo dobio novi posao

Kraj veličanstvene karijere srpskog arbitra

  • 6
Milorad Mažić, Nejmar

Foto: Tanjug/AP

Milorad Mažić je odlučio da završi blistavu sudijsku karijeru, saznaje Žurnal. Ovo se moglo i očekivati, pošto su kineske vlasti odlučile da ne dozvole evropskim sudijama da se vrate u ovu zemlju posle pandemije korona virusa.

Pošto je Mažić prešao starosnu granicu da bi se vratio u srpski fudbal, odlučio je da "odsvira kraj" poslednji put. Ovoga puta svojoj veličanstvenoj karijeri, u kojoj je imao čast da sudi i finale Lige šampiona između Real Madrida i Liverpula 2018. godine, kao i finale Kupa Konfederacija, a bio je favorit da sudi i finale Mundijala 2018. godine, ali je to sprečila komšijska Hrvatska plasmanom u finale, pa je Mažiću onemogućena najveća čast u karijeri.

Ipak, Mažić neće biti besposlen posle sudijske penzije, pošto je dobio ponudu Fudbalskog saveza Kipra da preuzme rukovođenje Sudijskom komisijom u ovoj zemlji i on je tu ponudu i prihvatio, a ugovor je potpisan na 2+1 godinu.

Prvi radni dan Mažiću bi trebalo da bude već u sredu, kada bi putem video linka trebalo da održi predavanje mladim kolegama u Nikoziji.

Video: Pogledajte kako je Mažić zaustavljao Nenada Lalatovića kada je podivljao na klupi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA