≫ 

Mihi je najbolji drug spalio kuću u Oluji: Posle 5 godina su se sreli, tad je pokazao kakav je čovek

Siniša je pokazao kakva je ljudina i 2000. u Zagrebu

Siniša Mihajlović

Foto: MN Press

Siniša Mihajlović je imao težak životni put u kojem je prebrodio mnoge teške situacije. Poslednja od njih bila je i najteža, kada se borio protiv leukemije, protiv koje se hrabro uhvatio u koštac i pobedio!

Pre toga je Siniša preživeo tešku situaciju u mladosti, kada je zbog rata u Hrvatskoj ostao bez rodne kuće, koju mu je posle Oluje spalio najbolji drugi iz detinjstva, Stipe.

Pet godina kasnije, Siniša se našao oči u oči sa čovekom koji mu je spalio porodični dom i pucao u njegovu sliku na zidu.

Mihajlović je u svojoj autobiografiji opisao kako je izgledao susret sa Stipeom 5 godina kasnije u Zagrebu, kada je reprezentacija Jugoslavije igrala protiv Hrvatske.

Sinišin nekadašnji prijatelj, koga je smatrao bratom, molio je za oproštaj. I dobio ga je, jer je Miha pokazao i tada kakva je ljudska gromada, spremna da oprosti i najteže zločine.

- Pod mojim pritiskom, roditelji su spakovali najnužnije stvari i doselili se u Beograd. Priključio nam se i brat Dražen. Posle je do nas stigla vest da je naša kuća u Borovu minirana i da je neko ispalio metak u moju sliku na zidu. U tom groznom činu bilo je određene simbolike, poruka je bila više nego jasna. Ko je mogao da baci bombu na našu kuću? Ko je i zašto pucao u moju i Draženovu sliku?

- Ta pitanja su me proganjala dok napokon nisam saznao istinu. To je učinio Stipe, jedan od mojih najboljih drugova iz detinjstva, kojeg sam doživljavao kao brata. Videli smo se 2000. godine u Zagrebu. Došao je u hotel i pitao me da li sve znam. Priznao mi je da je zapalio kuću, ali i spasao moje roditelje. Oprostio sam mu - piše u knjizi "Božija levica" koju je 2012. napisao Miroslav Gavrilović.

Video: Dobrodošao kući tata, volimo te! Miha doživeo doček života

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A

    5. avgust 2020 | 14:51

    A gde si ti bio da odbranis tu kucu?

  • 🏴‍☠️

    5. avgust 2020 | 13:39

    Nikada ne oprostiti i zaboraviti, ne samo Oluju nego sve zlocine najgoreg naroda na svetu.

  • BOBA

    5. avgust 2020 | 15:16

    Hrvati nisu hrabri što se ničega ne boje već što se ničega ne stide. Mržnja im je u genima, umesto da srbi njih mrze zbog jasenovca i ostalih stratišta u ndh, i sada oluje, oni su zadojeni mržnjom i dalje. Ali, ovaj odozgo sve gleda i kad tad će doći đavo po svoje. Srbi su naivni i sve praštaju, ali ne zaboravljaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA