≫ 

Rumuni seksi devojkama hteli da podmite sudiju u kvalifikacijama, on ih šokirao i rekao da je gej

Sve se dešavalo, sada već, davne 1991. godine

  • 0
Džon Blankenštajn

Printskrin: Youtube/YouDoebe

Iz Rumunije nam stiže zanimljiva vest, odnosno priča o događajima koji su se desili pre skoro 30 godina i koji se tiču podmićivanja sudija!

Naime, nekadašnji rumunski sudija Joan Dančiju (68) uključio se nedavno u jedan program uživo i komentarisao je dešavanja pre meča Rumunija - Švajcarska u okviru kvalifikacija za EP 1992. godine.

Rumunima je trebala pobeda na ovom meču kako bi ostali u trci za plasman na EP, a ideja tadašnjih čelnika saveza je bila da devojkama pokušaju da podmite sudije.

- Ljudi iz federacije, neću vam reći imena, došli su sa tri žene. Jedna od njih je rekla da je Mis Venecuele. Sve je bilo plaćeno unapred, čekale su se samo sudije ih Holandije i svi su bili oduševljeni - rekao je Dančiju:

- Međutim, sudije su se pojavile bez delegata Džona Blankeštajna, a glavni je to i obrazložio: "Naš prijatelj je ostao u Roterdamu. On je gej." Devojke su se potom uspaničile, jer su mislile da će morati da vrate novac.

Rumuni su taj meč dobili sa 1:0, ali nisu otišli dalje. Ipak, stare navike su ostale i u sledećem ciklusu što je u svojoj knjizi opisao bivši engleski sudija Dejvid Elerej.

On je napisao da ga je tadašnji prvi čovek saveza odveo u kuću izvan Bukurešta gde ga je čekalo 12 žena.

- Posle kavijara i šampanjca, ušao sam u sobu gde su na dugačkoj tamnocrvenoj sofi sedele žene, ukupno njih 12. Domaćini su nam rekli da su u pitanju pevačice. Ostale su sa nama tokom jela, tokom cele noći, ali ni u jednom trenutku nisu ništa zapevale - napisao je Elerej.

A što se tiče Blankeštajna, on je prvi sudija koji je javno priznao da je gej. Do 2004. je bio predsednik udruženja zajednice koja se brine o LGBT pravima u Holandiji, umro je dve godine kasnije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA