Zvezda se prošle godine ispromašivala s pojačanjima, ali ove je izgleda naučila lekciju i pogodila

Spiridonović i Katai posle prva dva kola deluju kao ozbiljan tandem

  • 22
Aleksandar Katai, Srđan Spiridonović, FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Crvena zvezda je prošle sezone zaređala ozbiljne promašaje kada je u pitanju prelazni rok. Stigli su skupi stranci u vidu Radživa van La Pare, Hozea Kanjasa, Matea Garsije, Tomane, među njima je bio i nešto jeftiniji Žander, čiji je transfer na kraju skupo koštao Zvezdu ispadanja iz Evrope.

Uložen je ozbiljan novac u njihove transere i plate, što je značajno uticalo na to da dug i pored igranja dve Lige šampiona uzastopno bude preko 32 miliona evra zaključno sa poslednjim danom 2019. godine.

Od dolaska Dejana Stankovića na mesto trenera, promenjena je i taktika kod dovođenja igrača. Dovodillo se manje, ali provereno, uz taktiku da se ne može dovoditi igrač, ako prethodno nije neko na toj poziciji otišao i to je slučaj i sa napadačem, gde se čeka dolazak novog tek nakon prodaje nekog od postojećih.

Kao zvezda prelaznog roka stigao je Aleksandar Katai, svima dobro poznato lice, koji je zbog supruge i njene aktivnosti na Instagramu upao u problem u Los Anđelesu i dobio otkaz u Galaksiju.

Sudeći po njegovim početnim igrama, iako još nije fizički na maksimumu, Crvena zvezda je u njemu dobila ogromno pojačanje, koji je i lider ekipe sa karakterom koji je falio ekipi crveno-belih prošle sezone.

aleksandar katai Aleksandar Katai; Foto: MN Press

Srđan Spiridonović je takođe prijatno iznenađenje za navijače Zvezde. Došao je iz poljskog Pogona za 250.000 evra, što se već sada može reći kao odlično uložen novac. Za dve utakmice pokazao je više nego Van la Para, koji je plaćen 1,2 miliona evra uz potencijalnih 700.000 hiljada na dodatne klauzule.

Popularni Spidi je dokazao da nadimak nije slučajnost i da je veoma brz igrač, što je osnova modernog fudbala. Uz to, prilično razume igru, ne beži od odgovornosti, a spreman je i na atraktivne poteze, kao što je bila asistencija petom u generalnoj probi protiv Borca iz Banja Luke, ali i gol i asistencija na meču protiv Radničkog, a bio je strelac i na otvaranju protiv Novog Pazara.

spiridonović Srđan Spiridonović; Foto: MN Press

Kada se na to nadoveže i dolazak Kange, koji je imao sjajnu sezonu u Sparti iz Praga, koji bi trebalo dodatno da poveća kreativnost u veznom redu crveno-belih, kao i da se Seku Sanogo dodatno "diže" posle propuštene polusezone zbog povrede kolena, jasno je da su crveno-beli trenutno na dobitku kada su u pitanju pojačanja.

Video: Šta Stanković očekuje od Gelora Kangde

Loša prošla godina kada su transferi u pitanju sigurno je bila ozbiljna opomena generalnom direktoru Zvezdanu Terziću, sportskom direktoru Mitru Mrkeli, kao i ostatku sportskog sektora crveno-belih, koje je za sada povuklo dobre poteze, sudeći po prvim utakmicama.

Da bi se ovaj prelazni rok smatrao u potpunosti uspešan na Marakani, moralo bi da bude i više odlaznih transfera, kako bi se rasteretio nagomilan roster, jer Stanković ima možda i 10 prekobrojnih igrača na koje ne računa ili mu nisu potrebni. Tada bi sve moglo da se zaokruži i dolaskom napadača koji je preko potreban crveno-belima, jer od trenutnih i nema preterane koristi.

Pravu sliku svakako će dati tek evropska takmičenja, a Zvezda će kvalifikacije za Ligu šampiona početi od 1. ili 2. kola, u zavisnosti od toga da li će Barselona i Juventus eliminisati Napoli i Lion.

Video: Zvezda prejaka za Radnički: Doktorske partije Kataija i Spiridonovića

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    6. avgust 2020 | 15:19

    Spiridonović top igrač...Jedan od retkih koji zna odigrati iz prve a zna i dvojicu navući na sebe...

  • Igor72

    6. avgust 2020 | 15:33

    Samo jos kad pocne da igra Kanga i da se dovede jedan dibar krsteni spic bice to ludilo od ekipe !!!

  • 🤷

    6. avgust 2020 | 16:20

    Саного је био пљуван без одиграног минута, на сву срећу није пратио медије и утопио се као Иванић.. Сада им лагано запушује уши, исто онако како прихвата лопту, окреће два играча и додаје пас "без гледања".. Машина! 💪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA