Zvezda i Partizan možda i pred navijačima u Evropi, određene 4 neutralne lokacije "za svaki slučaj"

UEFA će sredinom avgusta doneti novu odluku kada je u pitanju igranje pred praznim tribinama, nakon što analizira situaciju u svakoj zemlji vezanu sa korona virusom

  • 4
UEFA licenciranje za Zvezdu i Partizan Foto: Marko Jovanović, Wikimedia

UEFA je u sredu održala sastanak putem video konferencije sa 55 članova nacionalnih asocijacija, kako bi se razgovaralo na temu vezanim za novi start evropskih takmičenja u aktuelnoj situaciji, kada epidemija korona virusa i dalje hara širom sveta.

Nedavno su se u pojedinim srpskim medijima pojavile informacije da UEFA planira da klubove iz Srbije premesti da igraju na Kipru, ali za sada takva odluka nije doneta.

Kao što je napomenuto u Aneksu za start kalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope, koji je Telegraf detaljno obradio, odluka o igranju na neutralnim terenima može biti doneta samo ukoliko u određenoj državi postoje restrikcije kada su u pitanju putovanja, pravila o obaveznom karantinu ili i zabrana održavanja utakmica.

Trenutno takve odluke ne postoje u Srbiji, a nije izvesno ni da će se uvoditi do početka kvalifikacija, tako da srpski klubovi za sada ne moraju da brinu.

U svakom slučaju, ukoliko u vreme odigravanja utakmica, dva dana pre meča postoje uslovi za odigravanje utakmica, naši klubovi koji igraju Evropu - Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina i TSC, ne moraju da brinu oko toga da li će biti u mogućnosti da organizuju meč na svom terenu.

Ukoliko se nešto promeni do tada u našoj zemlji i vlasti donesu takvu odluku, UEFA je obezbedila nekoliko neutralnih lokacija i javno zahvalila tim asocijacijama na pomoći i ponudi da ugoste klubove koji nisu u mogućnosti da organizuju mečeve.

UEFA zahvaljije Poljskoj, Mađarskoj, Grčkoj i Kipru, što znači da su obezbeđene neutralne lokacije, a ove zemlje su neke od svojih stadiona učinile dostupnim u zakazanim terminima nudeći timovima dolaze da ugraju utakmice transport bez ograničenja.

Jedna od tema bila je i povratak navijača na stadion. UEFA je istakla kako je situacija u Evropi različita od zemlje do zemlje i da konstantno prati razvoj situacija u različitim ržavama i planira da sredinom avgusta donese novu odluku kada je u pitanju igranje bez publike i najavljuje mogućnost da se delimično promeni situacija po tom pitanju.

Takođe je razgovarano o septembarskom međunarodnom prozoru, ali je zaključeno da je prerano da se sa ove vremenske distance odlučuje o mogućnosti igranja reprezentativnih mečeva na neutralnim lokacijama.

Video: Posle ovoga nemate dilemu ko je favorit: Najbolja analiza parova Lige šampiona i Lige Evrope

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA