≫ 

Zvezdin vezista dobio nagradu za najlepši gol kola, Stanković prvi čestitao

Vulićeva majstorija protiv Novog Pazara nije prošla neopaženo

  • 0
Miloš Vulić Foto: MN Press

Fudbaler Crvene zvezde Miloš Vulić dobitnik je priznanja za najlepši gol kola, koji tradicionalno dodeljuje Fudbalski savez Srbije (FSS).

Vulićev gol iz slobodnog udarca protiv Novog Pazara izabran je za najlepši na startu nove sezone, čime je on treći put u karijeri, a drugi put u Zvezdinom dresu dobio na poklon ručni sat, nakon što je nagrađen prošle sezone za skoro identičan gol protiv Mladosti.

- Volim slobodne udarce i to mi je omiljena pozicija. Često ostajem posle treninga i uz pomoć živog zida vežbam izvođenje prekida. Slažem se da nije slučajnost jer od početka karijere mnogo pažnje poklanjam tom elementu igre. U Zvezdi ima nekoliko dobrih šutera, šef Stanković uvek ima poslednju reč i on donosi odluku ko je zadužen za koji prekid.

- Desi se ponekad da i mi sami preuzmemo odgovornost u zavisnosti od osećaja u datom trenutku. Na utakmici protiv Novog Pazara, Katai nije bio na terenu, ja sam postavio loptu na mesto prekršaja i ispalo je kako se samo poželeti može - rekao je Vulić.

Vuliću posebno imponuje činjenica da je stručni žiri jednoglasno doneo odluku.

- Kada se neko poput Dragoslava Stepanovića odluči za vaš gol, svakako da vam imponuje. Tim pre što je u konkurenciji bilo još nekoliko veoma lepih pogodaka. Liga je počela na spektakularan način, igra se otvoreno, mreže se tresu iz svih mogućih pozicija i prava je šteta što nema navijača na tribinama.

- Ovo mi je već treći sat koji dobijam (prvi dobio dok je igrao u Napretku za spektakularan pogodak protiv Spartaka za pobedu 4:3 u 92. minutu, prim.aut), dopada mi se što je, za razliku od prethodna dva, bele boje i što ću moći lakše da ih kombinujem. Neću se zaustaviti na ovome, možda do kraja sezone napravim pravu malu kolekciju satova u svojoj sobi.

Prvu čestitku zbog nagrade za "Gol kola" Vulić je dobio od šefa stručnog štaba Dejana Stankovića.

- Drago je i njemu, iskreno je prišao i zagrlio me. Vidim da mu znači što sam probio barijeru i konačno postigao gol pod njegovim vođstvom. Ulio mi je ogroman motiv kada je došao za trenera i odmah izrazio želju da ja ostanem u Zvezdi.

- Sticajem okolnosti, dogodile su se neke stvari koje su usporile taj proces. Najpre povreda, a posle sam morao i na hiruršku intervenciju zbog problema sa zubom. Kockice su se konačno sklopile, odradio sam cele pripreme na visokom nivou i uloženi trud je već od prvog kola počeo da se isplaćuje - zaključuje Vulić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA