≫ 

Roma dobila nove vlasnike, Palota prodao "Vučicu" Amerikancima za 591 milion evra!

Primopredaja kluba je završena, ostale su samo formalnosti

  • 1
Roma, Inter

Foto: Tanjug-AP

Fudbalski klub Roma zvanično je dobio nove vlasnike, američki konzorcijum "The Friedkin Group" koji je za 591 milion evra otkupio većinski paket deonica Rimljana od dosadašnjeg vlasnika Džejmsa Palote.

Klub je saopštio da su dve strane postigle sporazum, a je dogovor postignut i potpisan, te da su ostale još formalnosti kako bi transakcija bila konačna.

- Zadovoljstvo mi je da saopštim da smo postigli sporazum sa "The Friedkin Group" korporacijom o prodaji Rome - poručio je Palota preko klupskog sajta.

- Potpisali smo sve sporazume večeras (sreda) i, u narednim danima, zajednički ćemo kompletirati formalnosti potrebne da se izvrši definitivna vlasnička primopredaja.

U istoj objavi, klub je otkrio da je novi vlasnik otkupio rimski klub za 591 milion evra, što je otprilike 700 miliona dolara. Očekuje se da će novi vlasnici pre kraja avgusta preuzeti punu kontrolu nad klubom.

U istom saopštenju navodi se da postoji uslov primopredaje, prema kome sporazum može biti raskinut ukoliko novi vlasnici ne dovrše sve formalnosti oko preuzimanja kluba.

Oglasio se i predsednik "Friedkin" konzorcijuma, Dem Fredkin, povodom ove važne akvizicije.

- Svi u "The Friedkin Grupu" konzorcijumu su presrećni što je učinjen najvažniji korak da postanemo deo kultnog kluba i kultnog grada. Radujemo se što ćemo narednih dana privesti kraju kupovinu kluba i postati deo Romine porodice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • topic

    6. avgust 2020 | 16:02

    Amerikanci preuzimaju dominaciju u Svetu jer velika lova od namestanja za kladionicu ide upravo gazdama kluba dok igraci igraju za sicu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA