Reč eksperta: Nije bio ofsajd pre penala za Novi Pazar, Sadikov gol ispravno poništen

Igor Radojičić pohvalio suđenje u drugom kolu Superlige

  • 28
Igor Radojičić Printsktrin: TV Arena Sport

Prošlo je i drugo kolo Superlige, najveće iznenađenje je svakako pobeda Novog Pazara nad Partizanom od 3:2, a utakmicu kraj Jošanice obeležili su sporni detalji koje je u studiju TV Arena Sport ovog četvrtka analizirao ekspert Igor Radojičić.

Njegov generalni utisak je da je suđenje u drugom kolu bilo dobro.

Radojičič podvlači da je za Novi Pazar dosuđen penal čist kao suza iz koga su poveli i da ofsajda u začetku akcije nije bilo.

- Bitno je reći da napadač ispred sebe nema dva protivnička igrača, nego samo golmana, tako da se gleda položaj lopte. Tačnije, bitno je da se igrač nalazi iza lopte, što smo videli na ovom snimku, tako da ofsajda nema. Da ne ulazimo sad… Čak i da ga ima, postoji određeno tumačenje da li utiče na protivnika, ali bitno je da nema ofsajda - rekao je Radojičić.

Sudijski ekspert nema dilemu ni kada je reč o penalu.

- Što se tiče prekršaja, mislim da je evidentan, potpuno nepotrebno, Zdjelar podiže noge, pokušava da spreči igrača Pazara da se vrati po loptu. Kažem, besportebno zato što igrač kreće u nazad, gol mu ostaje iza leđa, ali to je neka druga priča. Evidentno je da je prekršaj, tako da je ispravna odluka - podvukao je Radojičić.

Video: Saša Zdjelar napravio penal nad Hadžibulićem

Sagovrnik Arene smatra da je gol Umara Sadika opravdano poništen zbog ofsajda.

- Evidentno je da je bio ofsajd. Ono što je jako bitno je položaj pomoćnog sudije, a kada se nalazi na pravom mestu, nije teško doneti prave odluke. To je Miloš Simović, mlađi brat Novaka Simovića - podsetio je Radojičić.

Nakon seta pohvala na račun svih arbitara koji su sudili u ovom kolu nekadašnji sudija se osvrnuo i na derbi između Crvene zvezde i Radničkog iz Niša koji se igrao na "Marakani".

Prema njegovom mišljenju, gol Bena je opravdano poništen zbog ofsajda, prekršaja nad Degenekom nije bilo, ali ni penala za Radnički u finišu meča, kada je Pankov igrao rukom.

- Nije penal iz prostog razloga jer je igrač pogodio sam sebe u ruku. Pritom je ovde ruka u prirodnom položaju, a čak i da nije, da je visoko iznad glave, a on spuca sam sebe u ruku, nije penal - zaključio je Igor Radojičić.

Video: Zvezda prejaka za Radnički: Doktorske partije Kataija i Spiridonovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Voja

    6. avgust 2020 | 20:32

    Šta priča ovaj ??? Sam sebi u ruku nije penal ? Za šta je ovaj ekspert ? Za proizvodnju viršli ? Neverovatno... Znači, u 16m ja mogu sam sebi da se napucavam.i ruke koliko hocu i to nije penal ?

  • Petar

    6. avgust 2020 | 20:23

    Svaka ti na mestu,naucio si tekst napamet.vidi se da si fakultets.ki obrazovan.mora da si polagao kod g.dekana zvanog Zvezdan Terzic

  • Strasno

    6. avgust 2020 | 20:07

    Taj nije normalan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA