Evo kako je Sevilja pomogla Laciju: Roma je mogla da uništi san velikog rivala o Ligi šampiona

Eliminacija Rome iz Lige Evrope značila je i zvanično da je Lacio u Ligi šampiona sledeće sezone iako je to mesto izborio i kroz takmičenje u Seriji A

  • 0
Germany Soccer Europa League Foto: Tanjug/AP

Međutim, italijanski mediji podsećaju da je postojala mala šansa da četvrto mesto Rimljana ne bude dovoljno.

Vrlo jednostavan razlog je što pet klubova iz jedne zemlje maksimalno može da učestvuje u Ligi šampiona, a kako tamo igra i pobednik Lige Evrope, to je mogla da bude Roma.

Osim toga, Napoli je i dalje učesnik Lige šampiona, te bi i on pobedom u tom takmičenju obezbedio učešće, iako u Seriji A ove sezone nije briljirao.

Otud je Vučica porazom i zvanično prepustila mesto u eliti gradskom rivalu koji je sve do pred kraj sezone bio na drugom mestu.

Da je Roma kojim slučajem osvojila takmičenje, ona bi otišla u Ligu šampiona, a Lacio bi morao u Ligu Evrope sa četvrtog mesta.

Sevilja se pobrinula da do toga ne dođe pobedom u osmini finala Lige Evrope sa 2:0, tako da će naredne sezone u Ligu šampiona, prvak Italije Juventus, zatim Inter i Atalanta uz Lacio i eventualno (ali opet malo verovatno) Napoli.

Video: Zoran Tošić blista u Kini: Bivši igrač Partizana se poigrava sa rivalima u novom klubu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA