≫ 

Dejan Stanković o dolasku Makede i Baneta: Čitao sam u novinama, Terzić radi fenomenalno

Trener crveno-beih o potencijalnim pojačanjima i narednom meču protiv Mačve u Šapcu

  • 13

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković održao je konferenciju za medije pred meč u Šapcu, gde crveno-beli u nedelju gostuju Mačvi od 18.30 uz prenos na Arena sport televiziji.

Stanković je rekao da se za ovaj meč u ekipu vraćaju Gavrić i Boaći, koji su počeli sa maksimalnim treninzima, kao i El Fardu Ben koji je u sve boljem fizičkom stanju.

- Zdravstveni bilten, Gavrić je sto odsto spreman, konkurisaće za tim. Ben isto, vratio se Boaći, imali su teže povrede prošlog prvenstva, tako da su sada u ful treningu i konkurisaće za mesto u timu. Kasnije ćemo objaviti spisak za Šabac. Sve ide kako smo planirali i spremni ćemo ući u ovaj meč.

Stanković je rekao da će igrači morati da se naviknu na česte rotacije ove sezone.

- Mislim da će te rotacije biti normalne, jer znate i sami prvo "bonus", pa idemo dalje ko je kako spreman i šta želimo od svake sledeće utakmice i kakva nam je zamisao. Verovatno će toga biti stalno i to će biti rutina, ne da li je neko igrao slabije ili lošije, svi moraju da budu sto odsto spremni, kako mentalno, tako i fizički. Malo će se to obrnuti, ranije su počinjali stariji, sada se to obrnulo. će početi mlađi, a stariji kasnije ulaze.

Upitan je da li razmišlja da počne meč sa Benom u samom špicu.

El Fardu Ben

El Fardu Ben; Foto: Marko Jovanović

- Odlično je ušao na prošlom meču, nije odigrao nijednu pripremnu utakmicu, prošao je ozbiljan trenažni proces, on je mnogo važan igrač za Zvezdu, za navijače, za grupu i za mene. Ne želim da pogrešim s njim ni u jednom momentu, znamo šta nas čeka u narednom periodu. Bitno mi je da se oseća ovako, da je 100 odsto spreman, videću još da li će biti od starta, ili ulaz, ali šta god da bude spreman je i na njega računam.

Ističe da je preradno da se razmišlja o bodovnoj prednosti u odnosu na Partizan

- Daleko je, evo nas još smo u vrućini, u avgustu. Bitno je dobro početi, sticati iz meča u meč samopouzdanje, raditi na napretku igre, eliminisati sve stvari koje nisu dobre. Ne treba gledati tabelu, ovo je samo početak, ali je bitno dobro početi.

Šta se dešava sa Makedom, pominje se da je pred vratima?

Federiko Makeda

Federiko Makeda; Foto: Guliver/Alex Livesey/Getty Images

- Pročitao sam i ja u novinama. Samo toliko. U klubu smo stalno u kontaktu, mislim da ću prvi znati ako se desi nešto konkretno. Radim sa onim što imam. Klub fenomenalno radi u ovom prelaznom roku. Direktor Terzić zajedno sa Mrkelom polako sklapaju mozaik. Pričali smo dosta, znaju moje ideje i način kako želim da izgledam na terenu, za sada to izgleda fenomenalno sa njihove strane. Sigurno će biti još pojačanja, eto nešto sam vam rekao, ali sad o imenima i da li je neko pred vratima, stvarno ne bih mogao da odgovorim.

Možete li vi i Milijaš zajedno sa Terzićem, koji je juče bio na ručku sa Ivanovićem, da ga ubedite da se opredeli za Zvezdu pre Evertona?

branislav ivanovic

Branislav Ivanović i Dejan Stanković; Foto: MN Press

- Ne znam, to su dva prijatelja koja se znaju više od 20 godina, ne vidim ništa ružno što su otišli na ručak. Bane je legenda srpskog fudbala, neko kome su vrata Zvezde otvorena, a šta je realnost i mogućnosti ne znam, ali za Baneta ne treba trošiti reči, on je legenda našeg fudbala.

Na kraju je Stanković rekao i da Kanga neće biti u protokolu za meč u Šapcu.

- Nerealno je da ga očekujemo u Šapcu, momak je tek počeo da trenira juče, danas je odradio isto laganiji trening zajedno sa grupom, tako da mislim da je nerealno da takvo pojačanje i igrača reskirate. Ne! Pričao sam kakva je situacija bila sa Sanogom, izdržali smo sve pritiske da bismo dobili jednog takvog igrača, ista situacija je i sa Kangom. Edukovan igrač, zna momak šta može i kako može, ali neće biti u protokolu sigurno.

- Nije prošao sa nama pripreme, taktiku, ono što usavršavamo. Polako, svaki dan pričamo s njim, objašnjavamo kako to treba da izgleda i kako želimo da bude na terenu. Video analize, gde i šta i kako treba da bude na terenu. Sigurno da će on to sprovesti u najboljem mogućem redu jer je stvarno edukovan igrač.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cure

    7. avgust 2020 | 17:48

    Sve boljaa i boljaa igraa meljemooo protivnika jos samo kvalitetan spic i to je too

  • Zof

    7. avgust 2020 | 17:47

    Vec groblje pocelo da place i da kmeci .

  • PLJUC 1-0 ZA MENE

    7. avgust 2020 | 16:38

    OD TOGA NEMA NISTA 1000 % SUPLJAK ZA NAIVCE KOJI VJERUJU DA BI SE SKRENULA PAZNAJ SA NAMJESTENIM PRVENSTVOM..VIDJECETE..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA