≫ 

Zidan o katastrofalnim greškama Varana: Niko nije zadovoljan onim što se desilo

Trener Real Madrida Zinedin Zidan nije bio previše raspoložen za kritiku svojih igrača posle poraza u dvomeču od Mančester Sitija

  • 1
Britain Soccer Champions League Foto: Tanjug/AP

Real je i na svom stadionu u Madridu i na Etihadu u petak uveče poražen sa po 2:1, s tim što je na Etihadu primao golove zbog kikseva Rafaela Varana.

Izostanak Serhija Ramosa se jasno video u timu, rupa u odbrani je bila prevelika, a Eder Militao se pokazao kao uludo bačen novac - bar protiv Sitija. Prvo gol Rahima Sterlinga u devetom, a onda i Gabrijela Žezusa u 68. minutu otklonili su sve dileme.

- Kad izgubite ne možete da budete srećni, ali morate da budete ponosni na ono što ste uradili. Moramo da čestitamo protivniku. Igrali su vrlo dobro, ništa više. Ne moramo da tražimo izgovore, izgubili smo obe utakmice, najvažnije je da sam ponosan na ekipu.

Britain Soccer Champions League Foto: Tanjug/AP

- Uradili smo sve na terenu i ponekad stvari ne prođu kako treba. Siti je zaslužio. Prvo smo se mučili 20 minuta, onda igrali baš dobro, u drugom poluvremenu smo bili bolji do drugog gola - analizirao je utakmicu Zidan za Movistar.

On nije zadovoljan kako se sezona završila na kraju, ali ne može da bude nesrećan jer je osvojena titula u Španiji.

Glavni krivac i vrlo jasan tragičar meča bio je spomenuti Varan jer je u dve situacije poklonio loptu protivniku za golove i oba puta je njegova očajna dodavanja presecao Žezus.

Zidan se isprva na to nije previše osvrtao, pa je jasno da će neke stvari rešavati u svlačionici.

- Ne mogu da budem srećan zbog poraza, ali to je fudbal. Prihvatamo. Imali smo svoje prilike, a sezona je bila odlična u skoro svemu - eskivirao je Zidan.

Prokomentarisao je i izostanak Vinisijus Žuniora sa terena kao sopstvenu odluku, za budućnost kaže da za sada ostaje u Realu, a onda se ipak vratio na pitanje o Francuzu.

- Pričali smo i niko nije zadovoljan onim što se desilo. Ali moramo da prihvatimo to i čestitamo rivalu - zaključio je Zidan.

Video: Jensen ugasio nade omladinaca Zvezde u Evropi, a potom provocirao navijače

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA