Svaki put mislimo da je to ta sezona... Bufonu teško palo ispadanje Juventusa iz Lige šampiona

Već ranije je najavio da ostaje, samo ne uvek na terenu

  • 1
Đanluiđi Bufon

Foto: Guliver/Paolo Rattini/Getty Images

Golman Juventusa Đanluiđi Bufon razočaran je zbog ispadanja torinskog kluba iz Lige šampiona jer Juve nije uspeo da preokrene u ukupnom skoru osmine finala ovog takmičenja.

Lion je u prvom meču u Francuskoj pre pandemije korona virusa dobio 1:0, pa je onda i u revanšu u Torinu poveo sa 0:1 penalom Memfisa Depaja.

Usledila je rola Kristijana Ronalda koji je sa dva gola preokrenuo do 60. minuta na 2:1 za Juventus, ali ni taj rezultat zbog Lionovog gola u gostima nije odgovarao Italijanima.

- Spremili smo se za ovaj okršaj, da ne pružimo Lionu prednosti koje bi rezultirale golovima. Posle 12 minuta, to je palo u vodu i ništa posle nije pomoglo. Trudili smo se da ostanemo smireni, organizovani, da stvaramo šanse i da ne divljamo napred. Kad smo došli do 2:1 stvarno smo počeli da verujemo, jer smo se vratili od 0:1, ali tri gola nisu lak zadatak - rekao je Bufon posle utakmice.

Bufon nije igrao i bio na golu svoje ekipe i umesto njega je branio Vojčeh Ščešnji, ali kaže da ima dovoljno iskustva da mu uloga u timu ne bude jedino na terenu.

- Nismo došli do tamo gde smo hteli, ili dokle smo mislili da ćemo stići. Razočarani smo, jer kao i svaki put kad uđemo u takmičenje, sanjamo da ćemo otići do kraja, a svaka godina deluje kao ona prava - dodao je čuveni golman.

Điđi je ispadanje protiv Liona pripisao rezultatu prve utakmice, jer je ona matematički i poslužila kao tas na vagi.

Novinare je zanimalo i kako to da neka pozitivna "iskra" nije bljesnula između trenera Mauricija Sarija i ove ekipe Juventusa.

- Bilo je svetlih i tamnih momenata, a naša utopija je da oteramo te oblake i konstantno imamo svetlo. Naravno, to nikad nije moguće stalno, ali ka tome idemo. Što se tiče Sarija, "iskre" se ponekad jave i kada se ne očekuje pa promene inerciju turnira ili sezone i uklone neke pozitivne vibracije svih koji su uključeni. Ako imamo u vidu teške uslove sezone i ove večeri, nismo ni imali šansu da se ta dobra iskra upali. To je ono što razočarava - kaže Bufon.

Video: Mrkela: Jedan veliki klub se javio za Degeneka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA