≫ 

Transferi: Tektonski potresi u Juventusu, Kavani u Portugalu, Dinamo Zagreb dovodi Korejca iz MLS-a

Na Telegraf Sportu ste ove subote mogli da ispratite sva dešavanja na fudbalskoj pijaci

  • 24
Transferi uzivo Ilustracija: Nikola Jovanović

Najvažnije transfer vesti za 8. avgust

*Edinson Kavani velika bomba Portugalaca

*Srđan Plavšić pred povratkom na Marakanu?

*Juventus pre Pirla pregovarao sa Maurisijom Poketinom

*Arsenal je ponudio Lukasa Toreiru Milanu

*Džejdon Sančo potpisuje novi ugovor s Borusijom

*Makeda se dogovorio sa Crvenom zvezdom

Tok dana:

22. 05 - Za kraj subotnjeg druženja, Lester i Everton žele da dovedu Todiba iz Barselone. Francuski U20 reprezentativac je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Šalkeu, koji ga ne želi. Sada je na ostrvljanima da odobrovolje igrača i klub.

21.00 - Edinson Kavani stiže u Benfiku, prihvatio je ponudu i dobijaće čak 9 miliona evra godišnje od Portugalaca u naredne tri sezone!

20.59 - Andrea Pirlo je nedavno otkrio da je imao ponude Engleza i klubova iz Serije A, ali je tada rešio da preuzme mladi tim Stare dame, pogledajte i zašto.

20.30 - Egzotično pojačanje stiže u Dinamo Zagreb! Hrvati dovode Korejca Hvanga iz MLS-a, kog su ranije hteli Ajntraht, Red Bul i Verder. Ipak su najviše novca tada ponudili Vankuver Vajktepsi.

Navodno, Dinamo za njega daje dva miliona evra.

20.10 - Zvanično je, Pirlo vodi Juve!

19.30 - Italijanski mediji prenose da je gotova stvar, Andrea Pirlo preuzima Juventus!

Legendarni plej je nedavno preuzeo U23 tim, ali će brzo dobiti ekipu jer je Sari dobio "šut kartu" zbog ispadanja iz Lige šampiona.

18.57 - Seržo Konseisao je novi kandidat za klupu Juventusa! Trener Porta je dobro poznato ime u Italiji, igračku karijeru je u najboljim danima proveo ovde, a sigurno bi bio daleko jeftiniji nego Poketino.

Kao trener je osvojio dve titule u Portugaliji uz Superkup, a portugalsko poreklo je adut koji bi se dopao Kristijanu Ronaldu.

18.46 - Navijači Crvene zvezde su u dilemi, da li je klub najavio pojačanje ili novi dres?

18.35 - Igrači Juventusa raduju se odlasku Sarija - to potvrđuju lajkovi na objavama kluba!

18.07 - Svašta smo videli, ali da "whatsapp" grupa najavljuje transfer, ne. Ovaj put, Englezi pišu da se Džejdon Sančo pridružio grupi igrača Mančester junajteda na ovoj aplikaciji, sa time se požurilo jer nešto sporije ide sama papirologija!

Očekuje se da on potpiše četvorogodišnji ugovor, na sve je uslove pristao, moraju još samo Mančester junajted i Borusija da se dogovore oko dinamike isplate.

17.40 - Brajton je odbio dve ponude za Bena Vajta. Lids je prvo ponudio 18.5 miliona funti, pa 22 miliona, ali to nije bilo dovoljno.

Svakako, jedan od razloga je što se Brajtonu ne žuri, Vajt ima još dve godine ugovora, sa opcijom produžetka za treću, a ovaj momak je inače poslednju sezonu proveo na pozajmici upravo u Lidsu. 

Zadovoljni su novi premijerligaši, ali i Brajton ima svoju računicu.

16.58 - Juventus demantovao da posle Sarija odlazi i Fabio Paratići. Sportski direktor torinskog kluba je takođe bio deo ovakvih spekulacija posle ispadanja iz Lige šampiona od Liona, ali je klub kao "neosnovane i neutemeljene" ocenio glasine o odlasku Paratićija za agenciju ANSA.

16.25 - Bivši igrač Crvene zvezde Slavko Perović napustio je Dinamo iz Bukurešta, zajedno sa još šestoricom igrača među kojima su Rikardo Piščiteli, Sabolc Kilijen, Kristijan Kostrna, Lukas Skovajsa, Mamotu Endiaje i Matija Montini. Perović je bio igrač Zvezde od 2006. do 2011. godine, posle čega je uglavnom igrao u Turskoj, a u Dinamo je otišao prošle godine.

16.08 - Tiemue Bakajoko pokušava da isforsira prelazak u Milan i da se oslobodi ugovora sa Čelsijem. Plavci traže 20 miliona za momka kog su doveli da bi zauzeo mesto Nemanji Matiću,  a Bakajoko je pristao da prepolovi platu da bi prešao u Italiju. Bio je na pozajmici u Monaku, klubu iz kog je i došao u Čelsi, ali tamo stvari nisu išle po planu. Prethodno je sezonu proveo i u taboru "rosonera" zbog čega je i hteo opet tamo.

15.46 -  Danijel Arzani iz Mančester Sitija odlazi u Utreht na pozajmicu, dve godine nakon što je iransko-australijsko krilo došlo u tabor "Građana" za nešto manje od 900.000 evra.

15.24 - Džejson Tindal je postavljen za novog menadžera Bornmuta i nasledio je Edija Houva na tom mestu. Potpisao je trogodišnji ugovor, a imaće zadatak da vrati Bornmut i Premijer ligu naredne sezone.

15.00 - Zvanično! Mauricio Sari nije više trener Juventusa.

 
 
 
View this post on Instagram
Official - Maurizio Sarri relieved of his duties.A post shared by Juventus (@juventus) on

14.55 - Podsetimo, Plavšić je u leto 2017. prešao iz Zvezde u Spartu za 1,3 miliona evra, a ukoliko se vrati na Marakanu opet će mu saigrač biti Gelor Kanga koji j nedavno potpisao ugovor sa srpskim šampionom.

14.48 - Bomba iz Praga! Srđan Plavšić je na pragu povratka u Crvenu zvezdu. Ovo je još pre nekoliko dana češkim medijima nagovestio njegov menadžer Igor Gluščević.

- Crvena zvezda je vrlo zainteresovana za Plavšića. Postoji realna šansa da se transfer realizuje - rekao je Crnogorac za češki Sport.

14.40 - Zvanično! Krilni fudbaler Red Bul Salcburga Luis Felipe prešao je u bratski klub Red Bul Bragantino na jednogodišnju pozajmicu.

14.30 - Pisalo se prethodnih dana da ga Mančester junajted vidi kao zamenu za Davida de Heu, ali Kasper Šmajhel ima još jednu ponudu. Radi se o Čelsiju koji hoće da Danac zameni nesigurnog Kepu Arizabalagu. Lester je miran i hoće pare, bar 30 miliona funti na ime obeštećenja za svog kapitena.

14.15 - Vezista Totenhema Luk Ejmos napustiće "Pevce"i preseliti se u redove Kvins Park Rendžersa ili Midlzbroa, klubova koji se takmiče u Čempionšipu. 

14.06 - Gotovo! Mauricio Sari nije više trener Juventusa. Uskoro se očekuje i zvnično saopštenje "Stare dame".

13.40 - Oglasio se i generalni direktor Bajera iz Leverkuzena Rudi Feler. Naravno, tema je transfer Kaija Haverca u Čelsi, a funkcioner "Aspirindžija" kaže da Englezi ne mogu da računaju na korona popust. Dakle, bez 100 miliona evra nema ni sedanja za sto...

13.30 - Završeno! Mladi vezista Dinama iz Zagreba Nikola Moro (22) seli se u redove Dinama iz Moskve. Ruski klub platiće 8,5 miliona evra odmah plus bonuse, a hrvatski šampion može da računa i na 20% od buduće prodaje.

13.11 - Totenhem je dogovorio sa Sautemptonom dolazak Danca Hojbjerga, a taj transfer biće uvod u još nekoliko kupovina. Želje Žozea Murinja su ofanzivni igrači Bornmuta - Dejvid Bruks i Kalum Vilson - kako bi londonski tim imao više opcija pred golom rivala.

12.56 - Zvanično! Štutgart je doveo mladog holandskog napadača Mohameda Sankoha (16) iz redova engleskog drugoligaša Stouka. "Švabe" su pobedile u jakoj trci pošto su mladića želeli i Barselona, Juventus i Čelsi.

12.47 - Mauricio Sari po svoj prilici broji poslednje sate na klupi Juventusa. Čelnici "Stare dame" ne mogu da mu oproste eliminaciju od Liona u Ligi šampiona, a prema navodima iz Italije već su uspostavili kontakt sa Maurisijom Poketinom koji je bez kluba posle razlaza sa Totenhemom.

12.30 - Barselona želi da dovede štopera Mančester Sitija Erika Garsiju, ali nema nameru da plati za njega 20 miliona evra koliko Englezi traže. U Kataloniji cene defanzivca na 10 miliona i ukoliko ne uspeju da se dogovore uskoro dovešće ga za džabe sledećeg leta.

12.15 - Zvanično! Defanzivac Sparte iz Praga Uroš Radaković (26) preselio se na pozajmicu u redove kazahstanske Astane.

 
 
 
View this post on Instagram
Добро пожаловать в «Астану» 🤘🏼 ⠀ Урош Радакович переходит в состав 6-кратных чемпионов Казахстана до конца года на правах арендного соглашения из чешской «Спарты» ⠀ Радакович начинал свою профессиональную карьеру в «Пролетер» (Сербия), после чего отправился в Италию, где выступал в составе «Болонии» и «Новарры». В 2015 году он переезжает в состав чешского клуба «Сигма», где в общей сложности провел 3 года и ушел на повышение в «Спарту». ⠀ В составе пражского клуба Урош сыграл 34 матча, в том числе в еврокубках, отметившись двумя забитыми голами. Прошлый сезон 26-летний защитник провел в аренде в клубе Российской Премьер-Лиге «Оренбург». ⠀ Имеет в своем активе матчи за все юношеские и молодежную сборную Сербии. ⠀ В составе «Астаны» будет выступать под 4️⃣ номером ⠀ #FCAstanaA post shared by FC Astana | ФК «Астана» 6Х🏆 (@fca.astana) on

11.30 - Arsenal je ponudio Milanu urugvajskog vezistu Lukasa Toreiru. "Rosoneri" su ga želeli i prošlog leta, ali je londonski tim tada zacepio i tražio 40 miliona evra. Utisak je da bi se na "Emiratima" sada zadovoljili i sa upola manjom cenom posle loše sezone koju je imao.

11.15 - Ukoliko do ponedeljka kada ističe rok Mančester junajted ne pošalje zvaničnu ponudu, Borusija će Džejdonu Sanču ponuditi novi ugovor i podići godišnju platu sa 6 na 10 miliona evra. Može im se, nedavno su se se oslobodili Marija Gecea koji je upravo imao 10 miliona po sezoni.

10.37 - Đerar Deulofeu sigurno napušta Votford jer nije igrač za Čempionšip, a ruku spasa bi mogao da mu pruži Kristal Palas. Klub našeg Luke Milivojevića sprema teren za prodaju Zahe, a omaleni krilni napadač će biti idealna opcija.

10.30 - Lion je sinoć šokirao Juventus usred Torina u Ligi šampiona, a dobra partija Muse Dembelea mogla bi da mu donese novi unosan transfer. Njega želi nemački RB Lajpcig, ali Francuzi traže čak 50 miliona evra.

10.20 - Jutro otvaramo informacijom sa Marakane. Iako iz kluba ništa još nije potvrđeno beogradski mediji javljaju da je Italijan Federiko Makeda prihvatio ugovornu ponudu Crvene zvezde. Ona, prema navodima Informera i Žurnala, iznosi 500.000 evra po sezoni plus 250.000 na ime bonusa. Problem je samo što Panatinaikos traži milion evra, dok je Zvezda spremna da ponudi maksimalno 650.000 na ime obeštećenja pa se očekuju teški pregovori.

Nema dileme da Bajern ide u četvrtfinale Lige šampiona – u prvom meču osmine finala pobedio je Čelsi u Londonu sa 3:0 i večeras (21.00) samo treba da završi posao. Kec je 1,38, dvojka 7,75, a GG3+ 1,92. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Bajern - Čelsi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Predrag

    8. avgust 2020 | 10:49

    Odakle im pare za te.silne transvere.

  • brukaaaaaaa

    8. avgust 2020 | 12:20

    samo dovodi..narod placa..uzimacemo i dalje penzionerima djeci iz jaslica radnicima rudarima..neka se samo placa..ponos srbije mora da ima dobre igrace..2 pretkola proci je uspjeh..sta narod zna sat je nama udba napravila..kupujte dok sirotinja umire na kontejnerima...toje zvezda ponos krezave srbije..e moj narodeeeeeeeeeeee

  • Cure

    8. avgust 2020 | 12:40

    Alo grobarcici brinite za vase i zapitajte se sto je vas dug 31 milion evra..smesni ste i jadni poceli ste da gubite nemate nikakvu igru i udrii po zvezdi..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA