≫ 

Niz problema u ekipi koje sam tek video, ima i nefudbalskih stvari: Savo secirao Partizanove muke

Trener Partizana Savo Milošević govorio je pred utakmicu sa Javorom iz Ivanjice da je on kvalitetnija ekipa od Novog Pazara, te da više nije siguran ni u šta kada je igra njegove ekipe u pitanju

  • 9
Savo Milošević, FK Partizan Foto: MN Press

Bilo je jasno razočarenje trenera crno-belih na konferenciji dan pred utakmicu sa Ivanjičanima, jer je svestan da ovaj Partizan može daleko bolje, ali da to jednostavno ne pokazuje.

Deo razloga su "slabija trka i agresivnost" nego prošle godine, ali je Savo ispričao da postoje i određena neslaganja u ekipi, za koja Milošević nije znao.

- To može da znači da posle svega što se dešavalo poslednjih pet dana imamo dodatni oprez. Kada je igra Partizana u pitanju nema garancije. U situaciji u kojoj se nalazimo, Javor je kvalitetnija oekipa od Pazara pa vidimo kako smo prošli u Pazaru, tako da ta statistika ne znači ništa - rekao je Milošević na konferenciji pred meč sa Javorom (nedelja, 20.30)

On je dodao da se u Kruševcu i Pazaru igralo tačno onako kako ne treba, te da Partizan treba da igra samo kontra u odnosu na dva meča sa Napretkom i Novim Pazarom i da će biti dobro.

Milošević ističe da posle Pazara nije mogao da preuzme odgovornost i odbrani svoju ekipu, a iskreno je opisao i kako se osećao prethodnih dana posle poraza.

- Nisam samo osetio razočarenje nego i poniženje. Ovo nije incident, nego što što nam se ponavljalo. Cela ova priča, fokus je bio da izbegnemo ovakve stvari i radili smo na tome da te stvari u "malim" utakmicama radimo bolje nego prošle godine. Kad vidite onda da ste uzaludno pričali, naravno da počnete da sumnjate.

Video: Milošević: Čeka nas nova etapa, teža od prethodnih

Zbog navedenog izostanka trčanja u onome što navodi kao "poražavajuće procente", trener Partizana kaže da igrači kao da nisu hteli da igraju.

- To znači da momci jednostavno nisu hteli. Način na koji smo prošli pripreme me je uverio da smo spremni, ali je utakmica pokazala da nismo. Postoji i niz problema unutar ekipe koje sam tek sad video. Ponovo smo se doveli u situaciju gde je teško ispravljati greške i preživljavati i imamo mač iznad glave. Igrači su u jednoj meri pokazali želju da poprave stvari, pa ćemo od toga raditi - tvrdi Milošević.

Podseća da je i sam odigrao više loših utakmica tokom karijere, ali da mu se dešvanja iz Pazara nisu dopala iz još jednog razloga.

Savo Milošević Printskrin: Youtube/FK Partizan Beograd

- Upravo zbog toga je i moje razočarenje veliko jer sam bio uveravan da je sve drugačije. Ostao sam iznenađen ovakvom partijom u Novom Pazaru. Imam mnogo iskustva sa terena, odigrao sam stotine loših utakmica u svom životu, ali ovo što se radilo u Pazaru su vanfudbalske stvari kojima nikad nisam hteo da se bavim ali kada se one dese...

Na pitanje o dovođenju desnog beka, Milošević kaže da su tu dvojica momaka, te da Partizan ne može da ima šestoricu.

- Doveli smo centarhalfa, a što se tiče Miletića i desne strane, imali smo Lutovca, nešto ne štima nazad, ali ne možemo da imamo šest bekova. Miletić je lani odigrao bezbroj dobrih utakmica. Najlakše je svaliti krivicu na jednog ili dvojicu igrača. Ovde nije to problem nego cela ekipa i odnos prema obavezama. Mi smo prošle godine imali prosek od 11 kilometara, sad nemamo ni deset.

Slobodan Urošević, Savo Milošević Foto: Marko Jovanović

- Kad smo shvatili da možemo da igramo fudbal onda smo prestali da trčimo, a to je samoubistvo. Kad se manje trči, vide se više i nedostaci. Zato moramo da vratimo tu trku i agresiju iz prošle godine. Zato bi dovođenje jednog, odlazak drugog bio samo drži bure vodu dok majstori odu - objasnio je šef struke crno-belih.

Istakao je još i da on nije tražio pojačanje na poziciji zadnjeg veznog, te da kod Lazara Markovića vidi volju da zaigra odlično kako i ume. Njegov kvalitet po oceni Miloševića nadilazi i ekipu Partizana i Superligu, a voljni momenat je na mestu.

Napomenuo je i da s ne kaje zbog odluke da šansu na golu pruži Popoviću, te da se uzda u to da njegov tim može da se podgine u nastavku prvenstva da bi izbegao dalje udarce poput onog iz Pazara.

Video: Saša Zdjelar napravio penal nad Hadžibulićem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dddd

    8. avgust 2020 | 13:10

    Ne treba mu desni bek ali mu trebaju 5 centralna beka Dinga,Banjak,Vujacic, Lalatovic,Vitas koje je on licno doveo. Ajde covece ne brukaj sebe vise. Imas dva igraca od 20 MILIONA EVRA koji se ne sastavljaju na terenu. Zelim ti kao veliki navijac Partizana poraz u nedelju.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    8. avgust 2020 | 13:10

    Можда нису имали за бурек и јогурт, па како гладни да трче😂😂😂...ајде, не драми, лепо вас кренуло

  • stari

    8. avgust 2020 | 16:49

    Možda sanjam ali mi se čini da smo ovo već slušali od Sava samo malo drugačije upakovano.Ako ne možeš da nateraš igrače da barem trče onda nisi za trenera

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA