Juventus kontaktirao Poketina: Italijani pišu da se Sariju spremaju otkaz i naslednik

Italijanski Juventus kontaktirao je Maurisija Poketina da bi na mestu trenera zamenio Mauricija Sarija posle ispadanja iz Lige šampiona u petak uveče

  • 3
Maurisio Poketino Foto: AP/Tanjug

Sari je sa Juventusom pobedio Lion sa 2:1 na Alijanc stadionu, ali to nije bilo dovoljno jer je u prvom kolu u Francuskoj poražen sa 1:0, što je Staroj dami bilo nedovoljno za četvrtfinale.

Iako nije bilo nagoveštaja neposredno posle utakmice da bi Sari mogao da ode, tako javlja Sport Italija koji tvrdi da je kontakata sa bivšim menadžerom Totenhema već bilo.

Poketino je napravio veliki uspeh sa Pevcima u kojima je proveo pet godina i doveo ih do finala Lige šampiona u Madridu 2019.

Međutim, kako je nova sezona krenula loše, tako je i Poketino zamenjen za Žozea Murinja novembra prošle godine i od tada je neaktivan u trenerskom poslu.

S druge strane, Sari je uzeo titulu u Italiji sa Juveom, ali samo sa bodom prednosti u odnosu na Inter, pa nikoga nije ubedio u dominaciju torinskog kluba.

Prema pisanju italijanskih medija, predsednik Juventusa Andrea Anjeli bi najradije na mesto trenera doveo Zinedina Zidana, ali to nije trenutno moguće, jer je Zidan vezan ugovorno za Real. U priči je bio i Simone Inzagi koji sa solidnim rezultatima predvodi Lacio.

Video: Stanković o Borjanui navijačima: Nije kapiten samo tu da nosi traku; Sablasno je igrati bez publike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stole

    8. avgust 2020 | 13:47

    Sari nije kriv,nego juventusova krs ekipa. Ni sad mi nije jsni kako su osvojili skudeto. Italijanska liga je definitvno u kanal.

  • Daca

    8. avgust 2020 | 15:44

    Ako ih poketino preuzme opet cu poceti da gledam Juventus ovo sto je radio Sari je bilo mucno gledati

  • Ngolo Kante

    8. avgust 2020 | 14:38

    Pa naravno, najgori trener u istoriji juventusa!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA