≫ 

Ako se zadovoljimo pobedom nad Realom, pokazujemo da smo mali: Gvardiola najavio juriš na trofej LŠ

Siti je uz Bajern jedan od favorita u očima sportske javnosti

  • 1
Mančester Siti - Real Madrid Foto: Tanjug/AP

Menadžer Mančester Sitija Pep Gvaridola jasno je poručio posle velike pobede nad Real Madridom u osmini finala Lige šampiona da je njegova ekipa krenula po trofej.

Gabrijel Žezus je u petak uveče bio "meč viner" jer je dvaput krao loptu Rafaelu Varanu koji je odigrao jednu od najgorih utakmica u karijeri. Bar su mu greške bile najvidljivije jer je dvaput kiksirao direktno za gol protivnika.

Gvardiolin tim je ostajao agresivan, odbrana Reala ležerna i to se osvetilo timu koji sa klupe predvodi Zinedin Zidan sa dva puta po 2:1.

- Ovde smo da bismo osvojili Ligu šampiona - naglasio je Gvardiola posle utakmice i odmah dodao da se već okrenuo narednom rivalu: Lionu.

- Ako mislimo da je pobeda nad Realom velika dovoljno, onda pokazujemo koliko smo mi mali. Ako hoćete da pobeđujete, morate da "tučete" velike klubove. Upravo sam pričao sa skauting službom o Lionu i rekli su mi da budem pažljiv. Igrači koji krenu za Portugal će morati da idu stepenik iznad - jasan je Gvardiola.

Naredni korak u Ligi šampiona je sredinom avgusta, 15, a svi mečevi se igraju u Portugalu, gde je Lion otišao uprkos porazu od Juventusa u gostima 2:1 (prvi meč 1:0 u Francuskoj).

- Stvorili smo mnogo šansi i postigli dva gola uz njihove greške. Nije lako igrati protiv tima kakav je Real. Sve u svemu, odradili smo dobar posao. Nismo mogli da očekujemo da posle 30 minuta vodimo 4:0. U drugom poluvremenu nije se mnogo toga dešavalo, ali smo stvarali šanse. Igrači su uložili izuzetan napor, svi oni - rekao je Gvardiola.

Podsetio je da su u takmičenju i dalje ekipe poput Bajern Minhena, Napolija, Liona, Barselone i Atletiko Madrida, a recept za uspeh je igra njegove ekipe iz drugog poluvremena sa Realom.

- U prvom poluvremenu smo igrali sa krilima bliže sredini terena, a ne šire. Mislim da je to bila moja greška. Ispravili smo je u drugom delu igre i popravili smo se. Bitno je to što smo ih dvaput dobili. Zinedin Zidan nikada nije izgubio u eliminacionoj fazi. Vidite sa kakvom smirenošću igraju, dobri su - istakao je Španac.

Video: Zoran Tošić blista u Kini: Bivši igrač Partizana se poigrava sa rivalima u novom klubu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA