≫ 

Italijani bruje, Juventus potvrdio: Pirlo je novi trener "Stare dame"!

Andrea dobio najveću moguću priliku na početku trenerske karijere

  • 2
Andrea Pirlo Foto: Printscreen Youtube

Legendarni italijanski fudbaler Andrea Pirlo novi je trener Juventusa, potvrdio je klub iz Torina pošto je nešto ranije više italijanskih medija objavilo vest, i to na dan kada je Mauriciu Sariju uručen otkaz u klubu.

Legendarni fudbaler i reprezentativac Italije nedavno je postavljen za trenera U-23 tima Juventusa (Serija C), međutim sticajem okolnosti "preko noći" mu se ukazala šansa da preuzme seniore devetostrukog uzastopnog prvaka Italije, posle raskida saradnje kluba sa Sarijem.

Da je klub i pre odlaska Sarija planirao veliku ulogu za Prila svedoči i njegovo nedavno predstavljanje pred medijima na mesto trenera "B" tima, kojem su prisustvovala dva najvažnija faktora kluba, predsednik Andrea Anjeli i direktor Fabio Paratići.

U Juventusu vide u Pirlu ono što su u Realu videli u Zidanu - genijalnog kreatora igre koji svoje znanje i viziju može preneti na ekipu i kao trener, pišu Italijani.

Malo toga u karijeri veliki kreator igre nije postigao, sa Italijom je bio svetski prvak, sa Milanom prvak Evrope, sa Juventusom i Milanom višestruki prvak Italije...

Za Juve je igrao od 2011. do 2015. godine.

Penzionisao se 2018. u dresu Njujork Sitija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dejan karaburna

    8. avgust 2020 | 20:03

    Ma boli ona stvar italiji nemaju sta da jedu ljudi kriza udarila , za pirla hoce li biti trener!!

  • Zocky

    8. avgust 2020 | 20:24

    Po mom mišljenju on je bio bolji fudbaler od Zidana, mada je i Zidan bio super igrač. Pirlove lopte su imale oči, nije grešio, igrao je elegantno... Kao navijaču Milana, krivo mi je što nije završio karijeru na San Siru, ipak ga je Milan napravio top igračem, a kakav ce trener biti, videćemo, ali verujem da će biti ekstra klasa!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA