≫ 

Poznati svi učesnici 1/4 finala LŠ: Mesi magijom zakazao sudar sa spektakularnim Levandovskim

Barsa preko Napolija, Bajern preko Čelsija zakazali međusobni sudar na završnom turniru u Lisabonu; Bavarci u dvomeču ponizili Plavce - 7:1

  • 9
FK Barselona - FK Napoli

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Barselone i Bajerna poslednji su učesnici četrvtfinala Lige šampiona, ujedno su i zakazali međusobni sudar u Lisabonu na završnom turniru, posle pobeda u revanšima nad Napolijem i Čelsijem.

Katalonci su slavili 3:1 protiv Italijana (prvi meč 1:1), Bavarci bili još ubedljiviji sa Englezima, sada je bilo 4:1, ukupno 7:1 za bavarsku mašinu i neverovatnog Roberta Levandovskog koji je u dve utakmice sa Plavcima dao tri gola i upisao četiri asistencije!

Parovi četvrtfinala (Lisabon, jedan meč)

Atalanta - Pari Sen Žermen 12.08

Red Bul - Atletiko 13.08

Barselona - Bajern 14.08

Mančester Siti - Lion 15.08

Barsa preživela početni udar Napolitanaca, pa dala tri gola do poluvremena

 

Napoli se razgoropadio u povoju utakmice, dobrih deset minuta držao je Barsu u strogoj defanzivi i pritom imao sijaset opasnih akcija i jednu stativu. Svašta je moglo biti do kraja da je najefikasniji igrač u istoriji kluba Dris Mertens iskoristio dodavanje Insinjea u toj situaciji, pogodio je samo stativu...

Kazna je stigla bukvalno koji minut kasnije, Lengle je pogodio glavom posle ubačenog kornera, ali je pre trzaja čelom napravio očigledan prekršaj. Gurnuo je svog čuvara, ovaj u padu oborio i Kulibalija, no ni to nije bilo dovoljno da sudija Čekir svirne u pištaljku. Barsa je povela uz naklonost sudija.

Lakše su disali Katalonci, ali nisu bili ni blizu da završe posao, međutim kada nisu imali napadačkih rešenja, Mesi je po ko zna koji put demonstrirao genijalnost i veštinu. Pogledajte kakav je gol postigao Argentinac, u slalomu, posle pada i ustajanja kroz gustu odbranu Napolitanaca.

 

Delovalo je da se igra gostiju sa protokom vremena, naravno najviše zbog dva primljena gola, raspada, a takav utisak se pojačao posle novog defanzivnog kiksa koji je opet bio u režiji Mesija.  

Prikrao se lukavi napadač Barse Kulibaliju iza leđa, prvi došao do lopte baš u trenutku dok se ovaj spremao da je izbaci daleko ka saigračima u napadu. Umesto lopte, Kulibali je pokupio Mesija, a Suarez, posle Čakirovog VAR pregleda, pogodio sa "kreča" za 3:0.

FK Barselona - FK Napoli

Foto: Tanjug/AP

Ni tu nije bio kraj goleadi u prvom poluvremenu, pošto se tračak nade ukazao gostima na drugoj strani, i njima sa penala. Rakitić ih je "častio" neopreznom reakcijom i rušenjem Mertensa, a Insinje pogodio za kakav takav ostanak u igri za prolaz dalje.

Nastavak, začudo, nije doneo efikasnu partiju i jednih i drugih.

Napoli je po scenariju iz prvog poluvremena napao u povoju drugog dela, imao i nekoliko solidnih šansi, ali ne i dovoljno umešnosti da matira Ter Štegena i "zakuva" situaciju. Katalonci su čekali šansu iz kontre, nisu navaljivali, igrali su sa mnogo opreza, o čemu svedoči činjenica da su poslednjih gotovo 15 minuta isključivo branili svoj gol, na kraju, uz malo i sreće, odbranili.

LevanGOLski je čudo, Bajern je viša klasa za ovaj Čelsi

 

U Minhenu nije bilo ni "d" od drame i neizvesnosti. Bajern je kao i u Londonu potukao Čelsi još ubedljivije, sada sa 4:1 u režiji neverovatnog Roberta Levandovskog koji je večeras dao dva i "namestio" dva gola!

Podsetimo, u Londonu je imao dve asistencije i jedan gol na svom kontu.

Sva priča ovoj utakmici i generalno dvoboju Čelsija i Bajerna svodi se na divljenje poljskoj gol-mašini, napadaču kakav se retko rađa. Levandovski je sada u poziciji da napadne i Ronaldov rekord po broju golova u jednoj sezoni Lige šampiona, trenutno je na 13 pogodaka, a sa još četiri bi sustigao Portugalca.

Kako igra Levandovski, sve je moguće.

Čelsi sa ovako ubitačnim Bajernom i Levandovskim nije imao šanse, čak nije uspeo ni častan poraz da izvuče u dve utakmice u kojima je primio čakk sedam golova, a dao tek jedan (Abraham).

Osim Levandovskog, u strelce su se upisali Perišić i Toliso.

robert levandovski

Foto: Tanjug/Ap

Barselona - Napoli 3:1

(Lengle 10, Mesi 23, Suarez 45+1p - Insinje 45+2p)

Bajern - Čelsi 4:1

(Levandovski 10.p, 84, Perišić 24, Tolisao 76 - Abraham 44)

TOK UTAKMICA

84. minut - Još jedan gol u Minhenu, opet Bajern i opet Levandovski. Fenomenalan je Poljak, udarna igla Bavaraca koji nemaju nameru da stanu, do nogu su potukli Plavce u dvomeču.

76. minut - GOL u Minhenu, Bajern vodi 3:1, strelac je Toliso. Sigurna, ubedljiva, autoritativna igra nemačkog prvaka, Čelsi je nokautiran, ukupno u dvomeču sada je 6:1.

FK Bajern Minhen - FK Čelsi

Foto: Tanjug/AP

71. minut - Šansa za Napoli da uvede meč u dramu. Sjajno je Insinje proigrao Lozana u srcu kaznenog, ali izostala je bolja završnica glavom Meksikanca - poslao je loptu preko gola Ter Štegena.

67. minut - Barsa protiv Napolija i Bajern sa Čelsijem prilično sigurno sada rešavaju pitanje plasmana među osam najboljih na završni turnir u Lisabon. Bavarci su to već postigli u Londonu, Barsa je na dobrom putu da se pridruži nemačkom šampionu - i zakaže duel sa njim u četvrtinalu. Napolitancima je potreban gol da "zakuvaju" situaciju...

52. minut - Gledamo isti scenario kao i u prvom poluvremenu, u početnoj fazi Napoli igra bolje, dominira i konkretniji je. Triput već su gosti zapretili Ter Štegenu, dva puta Kulibali, jednom Mertens.

POLUVREME

45+2. minut - Penal i za Napoli i nada za goste. Rakitić je neoprezno, s leđa, oborio Mertensa, a Insinje savladao Ter Štegena sa "bele tačke".

45. minut - Rutinski, 3:0 za Barsu, pogodio je Suarez iz penala.

44. minut - Čelsi ipak dolazi do gola, i to preko Abrahama, koji je pogodio za 2:1 pred kraj poluvremena.

FK Bajern Minhen - FK Čelsi

Foto: Tanjug/AP

41. minut - PENAL! Sporna situacija u kaznenom prostoru Napolija. Mesi se prikrao neopreznom Kulibaliju sa leđa, uzeo mu loptu, ali i dobio snažan udarac po nozi. Na kraju, i penal, pošto je bilo jasno da je snažni defanzivac gostiju pre lopte udario Argentinca.

30. minut - Mesi je opet pogodio mrežu Napolija, ali je gol poništen nakon VAR intervencije. Argentinac je prilikom prijema na grudi loptu malo umirio i rukom, dovoljno da se pogodak ne prizna. Ipak, Barsa ima punu kontrolu utakmice.

28. minut - Ne predaje se Čelsi, neće gosti da budu poniženi, Hadson-Odoi je pogodio za 2:1, međutim gol je poništen zbog ofsajda u kojem se našao nesušeni strelac.

24. minut - GOL i u Minhenu, za Bajernovih 2:0 protiv Čelsija, ukupno 5:0! Perišić je sad pogodio, a asistent je ovog puta bio Levandovski.

FK Barselona - FK Napoli

Foto: Tanjug/AP

23. minut - Mesi - kakav gol mađioničara! U svom stilu, u slalomu kroz kompletnu odbranu Napolitanaca Argentinac je uspeo da se provuče, uz malo sreće sačuva loptu u nogama i psole pada, i onda pogodi dalji ugao golmana gostiju.

 

10. minut - GOL i u Minhenu gde je Bajern poveo i praktično overio prolaz dalje. Strelac je Levandovski iz penala za ukupnih 4:0 protiv Čelsija.

10. minut - GOL, Barsa vodi 1:0. Lengle je strelac pošto je najbolje skočio u petercu na ubačenu loptu iz kornera. Konfuzno su odreagovali gosti u defanzivi, loše preuzimali, pa je Lengle sve to iskoristio i glavom pogodio mrežu. Ipak, na usporenom snimku vii se očigledan prkršaj Lenglea nad direktnim čuvarem, gurnuo ga je na Kulibalija i obojica su pali. Neverovatno da Čakir nije video neproisan start Francuza.

lionel mesi

Foto: Tanjug/Ap

8. minut - Napoli daleko bolji u Kataloniji, već četvrtu opasnu i konkretnu akciju izveli su gosti, a nije prošlo ni deset minuta. Insinje i Mertens prave strašne probleme odbrani Barse. Belgijanac se u psoeldnjoj situaciji našao u malom ofsajdu, pre nego što je ugrozio Ter Štegena.

2. minut - STATIVA u Barseloni, Ter Štegen je već bio savladan. Ipak, Mertens nije zahvatio loptu kako je zamislio, prešla mu je preko noge posle kiksa Pikea, Ter Štegen je bio "ukopan" i bez šansi, ali imao je sreće - Belgijanac je pogodio spoljni deo stative.

Parovi četvrtfinala

Atalanta - Pari Sen Žermen 12.08

Red Bul - Atletiko 13.08

Napoli/Barselona - Čelsi/Bajern 14.08

Mančester Siti - Lion 15.08

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dragan garagan

    8. avgust 2020 | 21:25

    Auu kakav evrogol najboljeg svih vremena... sam prosao ceo tim malog napolija... sa zemlje lik sutira auuuu doktore najveci se!!!

  • Igor

    8. avgust 2020 | 23:05

    Šta reći kada Mesi Mesi!

  • dragan garagan

    8. avgust 2020 | 21:14

    Ajmo messi!!! Idemo po ls!!! Sta bi sinoc pendovci??? Ni penal nije dovoljan🤣🤣. U koji li ce sad klub da predje da proba da osvoji ls??? Bahahahahahhaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA