≫ 

Pirlova najava dolaska u Juve: Imao je ponude iz Engleske, naučeno od trojice velikana će primeniti

Željan je rada Pirlo, to je potvrdio kada je preuzeo mladi tim

  • 1
Andrea Pirlo Foto: youtube.com

Andrea Pirlo nedavno je postao trener U23 ekipe Juventusa, a igrom slučaja, neočekivano je veoma brzo preuzeo seniorsku ekipu.

Pre nedelju dana, Pirlo je krenuo u trenerske vode, ali je eliminacija Stare dame iz Lige šampiona sve preokrenula.

Mauricio Sari je dobio otkaz, deluje da su igrači to i potajno priželjkivali. Niko se nije oprostio od njega, Kristijano Ronaldo je saopštenjem poslao poruku da želi promene, a ona je radikalna.

Biće ovo mač sa dve oštrice, a Juve se nada da će se ponoviti scenario Reala koji je na sličan način svojevremeno dao šansu Zinedinu Zidanu.

Zato su se italijanski mediji podsetili izjave Pirla kada je uzeo U23 tim.

- Dobio sam ponude Serije A i Premijer lige, ali mislio sam da je Juventus najbolji za start. Ne mogu da čekam početak jer sam godinama van terena, od igračke penzije, a onda sam shvatio da je ovo put kojim želim da idem - rekao je tada Pirlo.

- Ponosan sam što počinjem trenersku karijeru, nadam se da ću iskusiti one emocije koje sam imao kao igrač. Ovde sam došao posle 10 godina u Milanu, dočekan sam kao deo porodice. Dobro sam se slagao sa svima i kada sam otišao iz Torina, ostao sam u kontaktu sa svima, u prijateljskom odnosu. Nije isto kao sa Milanom, jer tamo nije niko ostao od onih ljudi sa kojima sam sarađivao.

Spomenuo je Pirlo i da je imao neprocenjivo iskustvo u radu sa velikim imenima.

- Mnogi treneri su mi dali nešto, Karlo Anćeloti, Maks Alegri, Marčelo Lipi. U svakom slučaju, svaki trener ima svoj put i specifičan način igre u glavi. Mrzeo sam neke stvari kao igrač i nisam nikad više želeo da ih vidim. Sistemi nisu obaveza, radi se o osvajanju prostora i radu na određenim karakteristikama igrača. Voleo bih da igram u današnjem Juventusu, volim Sarijev stil, plej vidi mnogo  i stvarno bih uživao. Probaću da stvorim konekciju sa Sarijem i da mu pomognem da mladi igrači odrastaju i dođu do seniorske ekipe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toni

    9. avgust 2020 | 08:45

    Bojim se da će Juventus uskoro doživeti sudbinu Milana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA