≫ 

Optužbe za srpskog trenera iz Portugalije: Nije Sporting kriv što Mihajlović nije plaćao porez

Ne mire se iz lisabonskog kluba sa izvesnim gubitkom spora sa trenerom Bolonje

  • 0
Italy Soccer Serie A Foto: Tanjug/AP

Spor na relaciji lisabonski Sporting - Siniša Mihajlović ne jenjava, istina pravno je to u svoju korist na putu da reši srpski trener, čeka se samo potvrda Sportskog suda za arbitražu, ali u portugalskom klubu se ne mire sa izvesnim gubitničkim epilogom.

Da podsetimo, Siniša je 2018. godine angažovan da vodi ekipu, međutim posle samo dve nedelje je dobio otkaz od ljudi koji su u međuvremenu preuzeli klub.

Mihajlović je "presavio tabak", tužio klub i dobio na Sudu višemilionsko obeštećenje koje mu sleduje na osnovu ugovora (oko tri miliona evra).

Ovaj slučaj se protegao u nedogled, itekako žulja "lavove", a stav je povodom spora izneo i portparol Sportinga Migel Braga, i to na tviteru, reagujući na skorašnje pisanja pojedinih portugalskih medija u vezi sa celokupnom situacijom u kojoj se našao klub.

- Frederiko Varandas (aktuelni predsednik Sportinga) i trener Bolonje se uopšte ne poznaju - aludirao je Braga na to da sadašnji prvi čovek kluba ne možda da snosi krivicu u ovom slučaju.

Zanimljivo, PR Sportinga zato misli da ni klub ne bi trebalo da bude kažnjen zbog propusta prethodne uprave.

- Sinišu Mihajlovića je angažovao Bruno de Karvaljo (bivši predsednik), pa je ovaj otpušten po direktivi Souze Sintre (predsednik od 1989-1995), i to bez konsultacija sa pravnim timom kluba. Spoting kao klub nije odgovoran za to što Siniša Mihajlović neće da plaća porez u Portugaliji i što, preko UEFA, traži pun iznos kompenzacije - naveo je Migel Braga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA