≫ 

Prvi Zvezdin rival na skeneru: Sin legende iz Barija preti crveno-belima, sezonu završili bez poraza

Šampion Gibraltara biće u fokusu stručnog štaba crveno-belih narednih dana

  • 25
ibrahim aju

Foto: youtube/GHANAsoccernet Ghana

Fudbalski klub Evropa iz Gibraltara prvi je rival Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona, određeno je žrebom u Nionu.

Crveno-beli su dobili laganog rivala uz odatnu olakšavajuću okolnost da će tu jednu utakmicu igrati kao domaćin, zasada stoji da će u Beogradu dočekati šampiona Gibraltara koji je minulu sezonu domaće prvenstvo završio bez ijednog poraza u 17 utakmica (skor 16-1-0).

Naravno, pričamo o šampionatu Gibraltara, ne bi trebalo da zavarava dominacija Evrope u domaćim okvirima, ali mora da pozove na oprez posebno što se u 90 minuta rešava pitanje prolaska u narednu rundu.

 

Evropa je u dosadašnjoj istoriji osam puta bila šampiona svoje zemlje, osam puta je uzela Kup i tri puta Superkup, dok je u evropskim okvirima najveće uspehe ostvarili u sezonama 2016/2017 i 2019/2020. kada su stigli do drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Pre četiri sezone eliminisali su jermenski Pjunik, a zatim ispali od švedskog AIK-a, dok su 2019. godine izbacili Sant Đuliju, a zatim ispali od poljske Legije.

Trener Evrope Španac Rafael Eskobar, u klubu je od 2019. godine, a pre toga je vodio samo španske niželigaše.

I gotovo čitav tim je sastavljen uglavnom od Španaca, tu je i šest igrača sa Gibraltara od kojih je jedan rođeni Egipćanin koji je uzeo pasoš Gibraltara i nastupa za njihovu reprezentaciju.

Daleko najpoznatije prezime u ekipi je Ibrahim Aju, Ganijac, čija su rođena braća daleko poznatiji Džordan i Andre Aju, a otac nekadašnji golgeter Olimpika iz Marseja iz najslavnijeg vremena sa početka devedesetih - Abedi Pele!

Oni malo stariji navijači Zvezde odlično pamte Pelea iz najboljih dana, najviše kao aktera finala iz Barija, a genetika je i u njegovom slučaju bila presudna da mu i sinovi krenu istim putem.

Splet okolnosti je hteo da jedan od njih bude Zvezdin rival u kvalifikacijama.

Osim Ajua, još jedan Ganijac igra za Evropu, Kvadvo Poku, bivši igrač ruskog Anžia i Njujork Sitija.

Ipak, najznačajniji igrač ekipe je kapiten i bišvi fudbaler Portsmuta i Nots Kauntija Lijam Voker, prekaljeni strelac koji je minule sezone na 22 utakmice u svim takmičenjima postigao 23 gola, od toga 16 ligaških utakmica čak 21.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jetter

    9. avgust 2020 | 14:02

    7 komada i aj kuci....

  • Goran F

    9. avgust 2020 | 14:11

    Nema lakih ili težih protivnika ,nema lakoćemo nego samo pametno i sigurno do pobede. Delije Sever...... Goran F 1972 ⚽🇷🇸✝️

  • Gl bnb o

    9. avgust 2020 | 14:26

    Ne kontam ove likove sto ne respektuju protivnika cemu to?Jesmo li mi franjevci,pa lad dobijemo po usima od N.Pazara onda kmecanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA