≫ 

Promene u Partizanu za meč sa Javorom: Nova odbrana, Natho van protokola zbog pravila FSS

Stručni štab rešio da skoro u potpunosti presloži poslednju liniju, dok je Izraelac prvi u rotaciji od stranaca

  • 13
Novi Pazar, Partizan Foto: partizan.rs

Najavio je Savo Milošević “rezove” u timu Partizana posle razočaravajućeg poraza u 2. kolu Superlige od Novog Pazara (3:2) i neće ih biti malo u večerašnjoj utakmici sa Javorom (Humska, 20.30 časova), iako su neke od njih i iznuđene. Konkretno, najveće korekcije će pretrpeti odbrana, a u odnosu na prve dve utakmice u ligi, biće za nijansu promenjena i ideja u igri, upravo zbog pomenute prinudne promene u veznom redu.

No, krenimo redom. Na Telegrafu ste u petak mogli da pročitate da će neki od najiskusnijih fudbalera izgubiti mesto u timu zbog bruke koja se dogodila u Novom Pazaru, a koja je iz potpunog mira uzdrmala ceo klub do temelja, dovela do silnih sastanaka, analiza, čak i raspravi o Miloševićevom statusu, čiji odluke u vezi sa izmenama su takođe kumovale porazu.

Samo Vitas "preživeo" tumbanja u odbrani

Kada se "alarm" uključi, reakcija mora da bude munjevita i ako već trener ima apsolutnu podršku kluba, što je slučaj sa Miloševićem, onda ceh plaćaju direktni "proizvođači" na terenu.

Tako će u današnjem meču sa Javorom odbrana Partizana izgledati potpuno drugačije u odnosu na duela sa Napretkom i Pazarcima, a "rezove" je preživeo samo – Uroš Vitas, što je, ako se osvrnete na plan pred početak priprema i sve što se dešavalo tokom njih, više nego očekivano. Mada, ruku na srce, i ta odluka bi se debelo mogla analizirati.

Što se preostale tri pozicije tiče, Milošević je odmah posle utaakmice u Novom Pazaru najavio debi pojačanja Makija Banjaka (umesto Bojana Ostojića), čime su, uz Vitasa, štoperske pozicije popunjene.

Uroš Vitas Foto: Marko Jovanović

Što se bekova tiče, Aleksandar Lutovac će od današnje utakmice biti prvi izbor struke, pre Nemanje Miletića, dobiće priliku da se nametne i upravo će od toga zavisiti i odluke kluba u vezi sa angažovanjem novog desnog beka.

Tačnije rečeno, ukoliko Lutovac odgovori zadatku, mogao bi biti angažovan igrač za rotaciju, a u suprotnom klub će ipak morati da zavuče ruku u džep i dovede fudbalera koji će biti standardan.

Iako je isprva delovalo da će “preživeti seču”, jedan od najstandardnijih i najkonstantnijih igrača Partizana u minuloj sezoni – Slobodan Urošević, takođe će platiti ceh padu forme, brukanja u Novom Pazaru i morati na “hlađenje”. Umesto njega proliku će dobiti iskusni Rajko Brežančić.

Izraelac prvi odmara zbog pravila FSS-a 

Četvrta i poslednje promena je, rekosmo već, iznuđena i usko vezana za pravilo o broju stranaca u protokolu. Zbog koga će Partizan, ukoliko se nešto ne promeni, morati da rotira internacionalce iz utakmice u utakmicu.

Milošević je tim povodom već obavio razgovor sa Sejdubom Sumom, Makijem Banjakom, Takumom Asanom, Umarom Sadikom i Bibrasom Nathom, koji su bez pogovora prihvatili i shvatili situaciju. Zato će upravo ikusni Izraelac večeras "odmoriti", a umesto njega će na teren iskusni Aleksandar Šćekić.

FK Partizan, Sejduba Suma, Bibras Natho Foto: MN Press

To automatski znači da će Partizan danas igrati sa dva klasična zadnja vezna, koja će pomoći novoj, presloženoj odbrani da zatvori prilaze golu, ali i biti spona sa ofanzivnom četvorkom koju će činiti Stevanović, Asano, Suma i Sadik.

Što se čuvara mreže tiče, Aleksandar Popović je ostao među stativama, jer je Milošević smatrao da je najmanje kriv za slab početak sezone.

U odnosu na prethodne utakmice doći će i do promene kapitena, što je Milošević i najavio dan pred utakmicu. Ako je suditi po redosledu koji je naveo, a to je da je Vladimir Stojković kapiten, a da ga menjaju – redosledom: Milan Smiljanić (nije u timu), Lazar Marković (opet povređen) i Saša Zdlejar, nameće se logičan odgovor da će poslednjipomenuti danas zadužiti “traku”.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Budak

    9. avgust 2020 | 14:41

    Ajde neka neko kaze Savu da fudbal moze da se igra i sa jednim zadnjim veznim a sa dva napadaca!!!!! Igramo sa dvojicom panjeva od zadnjih veznih sa ekipama koje se brane bunkerom,cemu to!?

  • ♦️⭐⭐⭐

    9. avgust 2020 | 15:21

    Kada cemo da vidimo neku promenu u LOZI. SRAM VAS BILO

  • Aaa

    9. avgust 2020 | 14:36

    Sumu mrzi da potrci,Zdjelar j Scekic NE ZNAJU loptu da upute prema napadu,Sadik je bruka od igraca...tako da odose i ovde bodovi. A o treneru ne treba nista reci,sve se vidi i zna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA