≫ 

Zvezda silna u Šapcu: Revija spornih detalja, od gola Krstovića do mogućeg penala za crveno-bele

Šampion slavio sa 3:0 protiv Mačve

FK Crvena zvezda

Foto: Crvena zvezda

Prvo gostovanje u novoj sezoni i nova tri boda - Crvena zvezda je rezultatom 3:0 (1:0) savladala Mačvu u Šapcu i tako, posle Novog Pazara i Radničkog iz Niša upisala i treći trijumf na početku Superlige!

Šampionu su pobedu golovima doneli Nikola Krstović u 24. i Veljko Nikolić u 65. minutu - dva bonus igrača crveno-belih koji su meč počeli od prvog minuta, kao i Miloš Vulić u 90. minutu.

FK MAČVA - FK CRVENA ZVEZDA 0:3 (0:1)

(Krstović 24, Nikolić 65, Vulić 90)

Mačva: Perić - Pejović, Mijailović, Ristivojević, Knežević, Ivić, Božić, Dabić, Adamović, Marković, Zukanović .

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Pankov, Degenek, Rodić, Sanogo (Petrović 46), Nikolić (Gajić 83), Ivanić (Vulić 76), Spiridonović (Ben 46), Katai (Gavrić 73), Krstović.

Međutim, o Krstovićevom prvencu u Zvezdinom dresu će se još voditi analize s obzirom na to da je on diskutabilan iz dva razloga! Najpre, da li je mladi napadač napravio faul prilikom borbe za poziciju, a zatim da li je bio i u ofsajdu kada mu je Aleksandar Katai uputio loptu.

To nije bila jedina sporna situacija na meču i nema sumnje da će sudijski ekspert imati pune ruke posla tokom analize. Na njegovom tapetu biće faul defanzivca Pajovića nad Nikolićem, kada su crveno-beli tražili crveni karton zbog otvorenog đona, potom da li je Ben bio van terena kada je centrirao Krstoviću, a ovom nije priznat gol, zatim i kada je Dukić nagazio Bena u kaznenom prostoru, a sudije nisu videle tu situaciju. Da jesu - verovatno bi bio penal za Zvezdu.

Mačva je utakmicu otvorila sjajnom akcijom već u 1. minutu, kada su psoel svega dobili samo korner. Najbolju priliku imali su u 64. minutu, pri rezultatu 1:0, kada je Zukanović odlično prošao, ali je šut Dabića sa nekih 18 metara izblokirao Degenek.

Samo minut kasnije, Zvezda je dala drugi gol preko Nikolića i praktično je rešila pitanje pobednika. Šutirao je mladi vezista crveno-belih sa nekih 25 metara, lopta je zakačila igrača Mačve taman toliko da dobije čudan efej i prevari Perića.

Perića koji je utakmicu otvorio sa dve odbrane, ali u tom 24. minutu nije mogao ništa. Samo je pogledom ispratio udarac Krstovića koji je završio na zemlji posle duela sa odbranom Mačve, a onda je ustao i samo plasirao loptu u mrežu.

Bio je to prvenac igrača koji se sa letos vratio sa pozajmice iz Grafičara i koji je dobio prednost u odnosu na Tomanea i Boaćija. Pomenimo i da se napadač iz Gane ovoga puta našao na klupi, dok je Portugalac bio van protokola.

Krstoviću je asistent bio Katai, ali ponavljamo da će taj gol detaljnije biti na analizi zbog sumnje i potencijalni faul i(ili) ofsajd Crnogorca. Što se tiče Kataija, on je u prvom delu dva puta pogodio prečku - jednom iz slobodnjaka, drugi put iz igre.

Katai je u drugom delu napustio igru, kao i Spiridonović na poluvremenu, ali što se tiče rezervista opet je akcenat na Milošu Vuliću koji je zamenio u 76. minutu i u 90. postavio sjajan gol sa nekih 18 metara.

Superliga Srbije 3. kolo:

Mačva - Crvena zvezda 0:3

(Krstović 25, Nikolić 65, Vulić 90)

TSC - Zlatibor 5:1

(Skopljak 41 i 68, Zec 43, Lukić 68, Tomanović 71 - Poček 82)

Mladost - Inđija 2:0

(Jovanović 23 i 41)

Napredak - Radnik 2:1

(Mrkić 61 pen, Kocić 89 - Dimitrić 69)

Radnički - Novi Pazar 2:0

(Stojiljković 14, Pejović 28 - Kurti 87)

Spartak - Metalac 4:1

(Šimura 52, Denković 60, Nikolić 67, Vidaković 87 - Katanić 11)

Čukarički - Rad 3:0

(Šarić5, Docić 6, 9 pen)

Partizan - Javor 4:0

(Sadik 13, 18, Suma 25, Asano 76)

Proleter - Bačka 1:1

(Knežević 77 pen - Krčmarević 90 pen)

Voždovac - Vojvodina 1:3

(Gajić 54 - Bojić 6, Saničanin 27, Gemović 32)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    9. avgust 2020 | 20:53

    Na Trgu se okupljaju navijaci Idea Zagreb slave pobedu... dolazi i veliki cetnik Robi. Pa ako hocete svratite... dosao bi i Covic, ali nema vremena resava misteriju. Kazu neki da su videli Teodosica i Baneta, ali nije proverena informacija. Specijalni gost pomocni sudija sa danasnje utakmice.

  • Scepan

    9. avgust 2020 | 21:00

    Dva gola sa 25 metara samo za ove Zeljkove svedoke. Oni ce da pricaju da je bio ofsajd, ali jedan nece reci da je bio cist penal nad Benom.

  • Mix

    9. avgust 2020 | 19:08

    Ako je ofsajd manje od jednog metra to se ne racuna, naravno kad je ovaj klub u pitanju!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA