≫ 

Kakva Tirana preti Zvezdi? Napadač od 2m, golman 40-godišnjak, krila od 165cm i trener Nigerijac!

Neverovatan koktel čeka Zvezdu u Tirani

  • 53
FK Tirana Foto: youtube.com

Fudbaleri Crvene zvezde će igrati Tirane, koja je eliminisala Dinamo Tbilisi, a pred vama je mali skener ekipe iz Albanije.

Tirana je najuspešniji i najpopularniji u Albaniji, većinu svojih utakmica igra na stadionu Selman Stermasi, a važnije utakmice na nacionalnom stadionu Kemal Stafa.

Inače, Tirana je jedini klub u Albaniji koji je igrao u svim prvenstvima Superlige Albanije od osnivanja lige 1930. i u svim izdanjima Kupa Albanije od njegovog nastanka 1938. godine sve do 2016. godine, kada je završio u nižem rangu i vratio se posle godinu dana.

Klub je osvojio 25 titula prvaka države, 16 pehara Kupa Albanije i 11 titula Superkupa Albanije, a osnovan je 15. avgusta 1920. godine, pa će uskoro proslaviti jubilej.

Tirana je najveći uspeh ostvarila jednim dolaskom u osminu finala Kupa pobednika kupova, ne bi trebalo da predstavlja problem po Zvezdu, a vodi je nekada poznati nigerijski golman Emanuel Egbo.

On je čak i igrao za klub od 2001. do 2004. godine, ima 12 mečeva za Nigeriju i čak je dao jedan gol za reprezentaciju.

Egbo je bio trener golmana od 2014. do 2019. u Tirani, posle čega je preuzeo ekipu u potpunosti, ujedno je postao prvi afrički trener koji je osvojio titulu šampiona u nekoj evropskoj zemlji.

Što se igračkog kadra tiče, ima egzotičnih imena, koja ipak ne bi smela da budu pretnja Zvezdi. Čak Dinamo Tbilisi ima skuplju ekipu od Tirane, ima šest stranaca, samo jedan igrač je reprezentativac (Severna Makedonija), a prosek starosti tima je 27.5 godina, uz golmana Ilona Liku koji ima čak 40 godina.

Najzvučnije ime je Kristijan Toševski iz Severne Makedonije, koji je poslednje tri godine proveo u Vardaru, a reprezentativac je poslednje tri godine.

Iz danskog Viborga, stigao je napadač Advion Advia, krila su Brazilac Elton Kale i Argentinac Augustin Torasa, obojica visoki 165cm.

Opasnost bi mogao da bude eventualno nepredvidivi napadač dvometraš, Mihael Ngoo, nigerijski fudbaler sa engleskim pasošem.

Od domaćih igrača, mnogo Tirana odčekuje od Ernesta Mučija, kapitena U19 selekcije Albanije, koji je dao sedam golova u prošloj sezoni.

Dinamo je bio blagi favorit u odnosu na Tiranu, očekivalo se da ipak "padne" podsećanje na čuveni duel kada je Zvezda 2009. eliminisala gruzijski tim posle šokantnog poraza u Tbilisiju.

Ipak, pobeda Tirane je sada dobra opomena za tim Dejana Stankovića, koji je lagano izbacio gibraltarsku Evropu sa 5:0.

Video: Zvezda dobila najlakšeg rivala u kvalifikacijama za Ligu šampiona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JOVAN

    10. avgust 2020 | 15:47

    Srecna Zvezda opet na domaci teren. Kad imamo srece imamo Idemo dalje.

  • CINIZAM

    20. avgust 2020 | 09:58

    Zamisli kada ti grobari kažu kako si šiptarski klub, a pritom oni imaju legende šiptare... Vokri, Prekazi... Cinizam svetskih razmera...

  • Фамилија

    10. avgust 2020 | 17:31

    Мало је рећи да мрзим звезду, али ово је већ на националном нивоу. Шиптари мора да се победе

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA