Raport iz Letonije: Partizanov rival bazira igru oko Srbina, ovo su prednosti i mane RFS-a

Analiza protivnika crno-belih u prvom kolu kvalifikacija za Le od srpskog veziste Nemanje Belakovića - jednog od najboljih igrača letonske lige

  • 9
Darko Lemajić

Printskrin: Youtube/LTV

RFS iz Letonije, kao što je poznato, biće prvi rival Partizana u kvalifikacijama za Ligu Evrope! Naizgled odličan žreb, s obzirom na to da će crno-beli biti domaćini 27. avgusta i da su mogli da izvuku Botošani iz Rumunije!

Međutim, daleko od toga da će crno-beli imati lak zadatak kao što je to možda slučaj sa Crvenom zvezdom koja će u kvalifikacijama za LŠ igrati protiv Evrope iz Gibraltara, iako su, bez sumnje, favoriti.

To je u razgovoru za Telegraf potvrdio i srpski vezista Nemanja Belaković koji ove sezone pruža sjajne partije u dresu Spartaksa. Podsetimo, bivši igrač OFK Beograda i Čukaričkog je na 11 mečeva (koliko je igrao) dao čak osam golova i s razlogom kao najbolji igrač tima nosi kapitensku traku.

- Partizan je apsolutni favorit za prolazak u narednu rundu, ali crno-beli moraju da budu oprezni. Ekipa RFS-a može da bude jako opasna iz prekida. Nedavno su protiv mog Spartaksa dali gol upravo iz prekida u 89. minutu, izjednačili su na 1:1i ostavili nas bez tri boda - poručuje Belaković za Telegraf iz Letonije.

Analizirao je kapiten Spartaksa i prednosti i mane Partizanovog rivala.

- Jedna od mana može da bude i zgusnut raspored u letonskom prvenstvu i mali broj kvalitetnih igrača u rotaciji.  Takođe, Partizan bi trebalod a traži svoju šansu u nešto sporijem štoperskom tandemu. Opet, što se tiče prednosti, od velikog je značaja što je prvenstvo Letonije uveliko u toku.

Nemanja Belaković, Spartaks Jurmala

Belaković u dresu Spartaksa Printskrin: Facebook/Optibet Virslīga

Osvrnuo se Belaković i na igrače koji bi najviše mogli da namuče srpskog vicešampiona.

- Darko Lemajić je sigurno broj jedan u timu i fudbaler na kom se bazira igra cele ekipe. Takođe, ne bi trebalo izostaviti ni krilnog napadača Emersona Bajana koji je treći strelac prvensta i koji je stigao na pozajmicu iz zagrebačke Lokomotive - jasan je Belaković koji dodaje da je na golu do sada bio Ukrajinac Kučer, ali je imao neke katastrofalne greške pa je poslednju branio Ikstens.

RFS je inače ekipa koja je na 13 mečeva sakupila 31 bod, pet manje od lidera Rige. Dali su 34 gola, primili 13, a pored pomenutog Bajana tu je i Nigerijac Činonso Ofor koji je takođe dao sedam golova.

Pored Srbina Lemajića, RFS ima i dvojicu Hrvata (Tomislav Šarić i Luka Smoljo), kao i jednog Slovenca - Žigu Lipuščeka. Slovenački defanzivac je odigrao samo dva meča, imao je problema sa povredom, ali tu poslednju liniju u 85 odsto slučajeva čine Solovjovs, Jagodinskis, Lipušček i Savalnieks.

U formaciji 4-2-3-1, koji RFS najčešće igra, Hrvat Šarić i Strumia su ta dva zadnja vezna, dok su Emerson, Koudaio i Austrijanac Šimković u ofanzivi. Doduše, tu najčešće i ima rotacija, pogotovo što su doveli letonskog reprezentativca Ikaunieksa iz norveškog Stromsgodseta. Napad je rezervisan za pomenutog Lemajića kog najčešće menja takođe pomenuti Nigerijac Ofor.

Najveći uspeh RFS je ostavrio prošle godine kada su bili drugi u šampionatu i uzeli Kup Letonije, ali vredi pomenuti da su se u društvu najboljih našli tek od 2016. kada su ušli u ligu.

Zanimljivo, prošle sezone su svoj debi u Evropi imali protiv Olimpije za koju je igrao sadašnji štoper Partizana Maki Banjak. Slovenci su dobili u Letoniji sa 2:0, ali su kod kuće poraženi rezultatom 3:2.

(M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • power

    10. avgust 2020 | 15:16

    Pregazicemo ih u laganom ritmu , opušteno !

  • Oks

    10. avgust 2020 | 14:34

    Strah me, i oni su jaki za nas.

  • Sekretar Tudjmana

    10. avgust 2020 | 15:42

    Hajmo decki franjo je na samrti rekao da navijamo za nas zagrebacki partizai

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA