≫ 

Krstović dao gol iz ofsajda u Šapcu, Zvezda oštećena dva puta: Sudijski ekspert o spornim detaljima

Igor Radojčić analizirao sporne detalje u 3. kolu Superlige

  • 26
FK Crvena zvezda Printskrin: Arena Sport

Ni treće kolo Superlige Srbije nije prošlo bez spornih detalja, a glavna polemika vodila se zbog vodećeg pogotoka Crvene zvezde u Šapcu protiv Mačve koji je postigao mladi napadač Krstović.

Mnogima se učinilo u prvi mah da je bio ofsajd, neki su videli i prekršaj u napadu napadača gostiju, a sudijski ekspert televizije Arena Sport Igor Radojčić kaže da je Crvena zvezda povela iz ofsajd pozicije.

- Ruke igrača Mačve su na rukama centarfora Zvezde, prekršaja nema ni u odbrani ni u napadu. Po pravilu ofsajda, ruke se ne računaju. Ovde je bio ofsajd, plavi igrač je bio najbliži golu i VAR je morao da reaguje, da ga ima - ocenio je Radojčić.

Video: Zvezda vodi u Šapcu posle diskutabilnog gola: Strelac je Nikola Krstović

Sudijski ekspert podvlači da je u dva navrata u narednim situacijama Zvezda bila oštećena.

- Faul Pejovića nad Nikolićem je bio. Evidentno je da igrač ide kramponima ka protivniku, podiže je (nogu) i nema mogućnost igranja lopte. Ovde nije mogao da je zahvati, Pejović je vrlo dobro prošao, ovo je crveni karton. Za njega kažu da je fer i korektan igrač, ali ovde to nije pokazao.  

Video: Grub start igrača Mačve posle kog je Stanković poludeo pored klupe i tražio crveni karton

Ne može da se utvrdi da li je Ben izašao iz igre kod poništenog drugog gola Krstovića jer je ugao kamere loš.

- Pitanje da li je lopta prešla liniju, pomoćnik je buo u najboljoj poziciji, ja bih ovde verovao pomoćniku - pojasnio Radojčić.

Glavni sudija je, kaže ekspert, morao da dosudi penal za Zvezdu u 68. minutu zbog gaženja Bena u šesnaestercu Mačve.

- Više nego očigledan prekršaj nad Benom. Ovo se tretira kao jasna greška, gaženje protivničkog igrača, ovo je bilo metar i po unutra, evidentan prekršaj i penal bez dileme. Zakazao je timski rad kod arbitara.

Video: Sporan detalj u Šapcu: Da li je bio penal za Zvezdu?

Osvrnuo se ekspert i na sporni detalj iz Humske gde je Maki Banjak napravio sumnjiv prekršaj nad igračem Javora na ivici šesnaesterca.

- U trenutku kada se dešava prekršaj, sudija se oglasio, lopta je bila na liniji, a prekršaj 5-10cm van kaznenog prostora. Moram da pohvalim mahača, pomoćni sudija Miloš Karadžić je debitovao kao pomoćnik i načinio ispravnu odluku. Penal nije postojao - zaključio je Igor Radojčić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GP

    10. avgust 2020 | 21:11

    Kad god ne moze da da gol tu su sudije,penali, golovi iz ofsajda itd itd. Gde je sada saopstenje? Sto se tice Bena i penala, gde je penal nad Tavambom protiv zvezde i on je bio nagazen, cak je Karasi rekao da bi ga i on svirao, gde je penal nad Rikardom (Partizan, pretprosla sezona) kada ga je igrac Mladosti nagazio i jos je bio okrenut prema golu u situaciji kada je hteo da suta,gde su ti penali??? Tada nisu bili jadni eksperte, a sada je penal "cist kao suza". E tesko srpskom fudbalu sa takvim ekspertima.

  • momo

    10. avgust 2020 | 21:24

    a ovako ce bit joos 15 kola dok se napravi bodovna razlika...jadno da jadnije ne moze biti..al oni se tim ponose..da je znati sta je stid....

  • Gg

    10. avgust 2020 | 21:09

    Pozdrav iz Pazara za glodare

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA