≫ 

Ako treba da izgubiš, uradi to kao Kopenhagen, Lukaku smazao Aspirin: Imamo prve polufinaliste LE

Mančester junajted tek posle produžetaka izbacio danski tim, Inter rutinski dobio Leverkuzen (2:1)

  • 3
FK Mancester Junajted, Kopenhagen, fudbalska utakmica, liga Foto: Tanjug/AP

Kao što se to negde i očekivalo, Inter i Mančester junajted su overili plasman u polufinale Lige Evrope.

Njihovi rivali u završnici drugog po jačini evropskog takmičenja biće poznati sutra uveče, ali je jasno da su italijanski i engleski velikani napravili važne korake ka osvajanju ovog ipak vrednog trofeja.

Nešto više se namučio Junajted koji je tek posle produžetka slomio otpor žilavog Kopenhagena (1:0), dok je Inter lako savladao Bajer iz Leverkuzena, ali na kraju može da bude i nezadovoljan što je bilo samo 2:1.

Mnogo lepša utakmica bila je ona u Dizeldorfu gde je čitav svet ponovo mogao da se uveri zašto Čelsi želi da dovede skupocenog Kaija Haverca. Čak i kada je njegov tim u podređenom položaju, kao što je to bilo večeras, mladi Nemac je ubitačan što je pokazao i u okršaju s Interom.

Milanezi su preko Barele i Lukakua za samo pet minuta u 15. i 20. demonstrirali kvalitet i stigli do velike prednosti od 2:0, ali je Haverc u 25. na pas Folanda vratio nadu Bajeru u čudo. Inter je bio bolji i dominantniji, ali prilike koje je stvorio nije uspevao da pretoči u gol u finišu prvog poluvremena.

Bajer se trudio da igra koliko može i pokuša da dođe do izjednačenja, ali ih je Konte prosto udavio izmenama u drugom poluvremenu. Neroazuri imaju tim prepun kvalitetnih zvezda, pa su ulaskom Eriksena, Sančeza i Viktora Mozesa s klupe ionako umorne Farmaceute doveli do kraha.

FK Inter - Leverkusen, utakmica, Liga Foto: Tanjug/AP

Jedino što igrači Intera nisu iskoristili brojne šanse koje su stvorili, a dobro je branio i golman Bajera Hradecki koji je sprečio pravu katastrofu svog tima. Romelu Lukaku je postao večeras i rekorder ovog takmičenja pošto je gol koji je postigao bio deveti vezani na utakmicama u Ligi Evrope.

Što se tiče duela u Kelnu, Kopenhagen je pokazao ono što smo svi znali otkako ga je Zvezda izbacila na penale prošlog leta u kvalifikacijama za Ligu šampiona - da je đavolski težak rival. Ubio je njihov trener Stale Solbaken plan zemljaka Solskjera da lako dođe do polufinala, a meč je odlučen tek u dodatnih pola sata.

Sjajno se danski vicešampion branio, kad je imao snage i napao i zapretio Serhiju Romeru, ali je na kraju popustio. Imao je i sreće jer su tokom većeg dela utakmice Junajtedu poništena dva gola zbog ofsajda, "Crveni đavoli" su propustili nekoliko izglednih prilika, a sami su krivi što su morali da odluče utakmicu u dodatnih pola sata.

FK Mancester Junajted, Kopenhagen, fudbalska utakmica, liga Foto: Tanjug/AP

Meč je odlučen u 94. minutu kada je Antoni Marsijal oboren u šesnaestercu danskog tima, a glavni sudija Turpan, njegov zemljak, bez ustručavanja je pokazao na belu tačku. Realizator i to rutinski bio je Bruno Fernadeš koji je prekratio muke navijačima Junajteda.

Nije Kopenhagen imao snage da se vrati do kraja. Iscrpela ih je borba sa brzim igračima rivala, pa su na kraju položili oružje. Ipak, treba im čestitati na svemu što su uradili ove sezone. Jedan limitirani tim dospeo je među osam najboljih što je veliki uspeh.

Protivnici Intera i Junajteda biće poznati sutra uveče posle utakmice Šahtjor - Bazel i Vulverhempton - Sevilja.

(Telegraf.rs)

Tok utakmica:

MANČESTER JUNAJTED - KOPENHAGEN 1:0 (0:0, 0:0)

/Bruno Fernandeš 94. penal/

Kraj meča u Kelnu, Mančester junajted je eliminisao Kopenhagen posle produžetaka sa 1:0.

110. minut - Pokušao je Kopenhagen da napravi nešto, izveo i korner maločas, ali bez opasnosti po gol Junajteda. Mančester poptuno dominira večeras o čemu svedoči i podatak da je u šutevima u okvir gola 14:0 za engleski tim.

POČEO JE DRUGI PRODUŽETAK!

KRAJ PRVOG PRODUŽETKA!

94. minut - GOL! za Mančester Junajted, strelac je Bruno Fernadeš iz penala. Prethodno je oboren Marsijal, a njegov zemljak Klemon Turpan odmah pokazao na belu tačku.

Završeno je i u Kelnu, tamo je 0:0 u okršaju Junajteda i Kopnhagena i gledaćemo produžetke.

INTER - BAJER LEVERKUZEN 2:1 (2:1)

/Barela 15, Lukaku 20 - Haverc 25/

Kraj utakmice u Dizeldorfu, Inter je savladao Bajer Leverkuzen sa 2:1 i prošao u polufinale.

90. minut - Ne vredi, golman Kopenhagena Jonson je začarao mrežu. I Marsijal je sjajno tukao pre par minuta, ali je čuvar mreže Kopenhagena bio maestralan. Na utakmici u Dizeldorfu, Inter je još jednom dobio penal, koji je poništen uz asistenciju iz VAR sobe.

76. minut - Nova dobra šansa za Inter, prodor i šut Mozesa, ali je Hradecki maestralan večeras.

70. minut - Ulazimo u poslednjih 20-ak minuta, Mančester junajted sve češće preti Dancima, ali nema vodećeg pogotka iako deluje da igrači Kopenhagena posustaju. Inter na drugom meču drži situaciju pod kontrolom, deluje da Bajer nema snage da ga napadne. Solskjer je ubacio u igru i Nemanju Matića umesto Freda.

FK Mancester Junajted, Kopenhagen, fudbalska utakmica, liga Foto: Tanjug/AP

66. minut - Još jedna dobra šansa za Inter, lukav šut Aleksisa Sančeza i uzvanredna odbrana Lukasa Hradeckog. Na utakmici Junajted - Kopenhagen Bruno Fernandeš je imao dobru šansu u 63. minutu, ali je pogodio samo stativu. Pre toga je i danski tim zapretio, ali se mreža Romera nije zatresla.

60. minut - Bez preteranih uzbuđenja na obe utakmice. Inter napada i pokušava da dođe do trećeg gola, mada i Bajer igra otvoreno. U Kelnu gde je drugo poluvreme počelo s pet minuta zakašnjenja, Kopenhagen se uglavnom brani organizovano. I Rašford je postigao pogodak tamo u 57. minutu, ali je i on opravdano poništen zbog ofsajda.

50. minut - Sjajna prilika za Inter da povede sa 3:1, ali je nespretni Lukaku izblokirao šut svog saigrača iz izgledne pozicije.

POČELA SU DRUGA POLUVREMENA

ZAVRŠENA SU PRVA POLUVREMENA!

45. minut - Mančester je stigao konačno do gola, strelac je Mejson Grinvud, ali je on poništen zbog ofsajda. VAR je nemilosrdan, ali pravedan večeras u Kelnu, mora se to reći. Na drigom meču Inter dominira u odnosu na Bajer, ali je i dalje samo 2:1.

35. minut - Umalo je Inter stigao i do trećeg gola, glavni arbitar Španac Del Sero je dosudio penal za Nerazure u 27. minutu, ali je potom on poništen na intervenciju iz VAR sobe.

Što se tiče meča u Kelnu, Kopenhagen se ispostavio kao ravnopravan rival Junajtedu koji ne uspeva da zapreti.

25. minut - GOL! za Bajer, strelac je Kai Haverc. Sjajna reakcija skupocenog napadača Leverkuzena, asistirao mu je Kevin Foland.

20. minut - GOL! Vodi Inter sa 2:0, a strelac je Romelu Lukaku. Sjajna lopta Ešlija Janga i majstorski potez Belgijanca koji je rutinski matirao golmana Bajera. Nemci u nokdaunu.

17. minut - Prva velika šansa za Kopenhagen. Vezista Danaca Stage je imao sjajnu šansu iznenada, ali ga je Baji izblokitrao u poslednjem trenutku.

15. minut - GOL! Vodi Inter sa 1:0, a strelac je Nikolo Barela. Sjajno je prihvatio loptu posle odbitka na 16 metara i spoljnom matirao Lukasa Hradeckog za vođstvo Intera. Zasluženo.

10. minut - Inter i Mančester su od starta krenuli ofanzivno, ali odbrane rivala za sada odolevaju. Grinvud je imao pokušaj ka golu Kopenhagena, ali je lopta otišla pored gola. Leverkuzen pokušava da držiloptu i smanji pritisak Intera.

POČELE SU UTAKMICE U KELNU I DIZELDORFU!

Nema stajanja kada je fudbal u pitanju ovog leta, a već večeras dobićemo i prve polufnaliste Lige Evrope.

Drugo po jačini evropsko klupsko takmičenje igraće se u Nemačkoj, a na programu su dva sjajna meča: Inter - Bajer Leverkuzen u Dizeldorfu i Mančester junajted - Kopenhagen u Kelnu.

Treneri su odredili sastave timova, a zanimljivo da u redovima Mančester junajteda nema Nemanje Matića. Srpski reprezentativac je na klupi za rezerve, a Ole Gunar Solskjer je prednost na sredini dao Brazilcu Fredu.

INTER - BAJER LEVERKUZEN

MANČESTER JUNAJTED - KOPENHAGEN

(Telegraf.rs).

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA