≫ 

Od Zvezde lani izgubio 3:1, Liverpul za njega sada dao milione: Grk iz Pireja otišao na Enfild

Grčki fudbaler Kostas Tsimikas prešao je iz Olimpijakosa u Liverpul za 13 miliona evra, objavio je klub

  • 0
Greece Soccer Europa League Virus Outbreak Foto: Tanjug/AP

Redsi su doveli podršku za Endija Robertsona u odbrani, a o ovom transferu se pisalo prethodna dva, tri dana, samo što su Grci insistirali na cifri od 16 miliona evra.

Tsimikas je u ponedeljak prošao medicinske preglede i potpisao dugoročni ugovor sa klubom sa Mersisajda, mada nije precizirano na koliko godina.

Dvadeset četvorogodišnji bek je u Melvud stigao kao internacionalac sa tri nastupa za grčku reprezentaciju i momak koji je decembra 2015. debitovao za prvi tim Pirejaca.

Odigrao je od tada do sada 86 mečeva za ovaj klub i između ostalog bio jedan od igrača koji su se suprotstavili Crvenoj zvezdi na Marakani u Ligi šampiona prošle godine.

Ti mečevi u Ligi šampiona su prema pisanju engleskih medija i bili potvrda Liverpulu da može da igra dobro i na višem nivou od grčkog fudbala.

- Veoma sam srećan i ponosan što sam ovde. Za mene je ovo najveći klub na svetu. Čast je biti ovde pa ću dati sve od sebe. Premijer ligu mnogo volim i uvek sam je gledao na televiziji i imao san od kad sam bio dete, da dođem i igram. Eto ostvarilo se - rekao je Tsimikas za klupski sajt.

Istakao je još i da namerava da radi "barabar" sa ostalima u ekipi i ispunjava sve što trener traži kako bi potvrdio da može da igra na najvišem nivou fudbala, a nije krio ni da mu je cilj Liga šampiona.

Video: Grub start igrača Mačve posle kog je Stanković poludeo pored klupe i tražio crveni karton

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA