≫ 

Gazda Njukasla ne odustaje od prodaje kluba Arapima: Spremite se za preokret i revoluciju na Ostrvu

Majk Ešli ne obraća pažnju na apele javnosti

  • 1
Sent Džejms Park, FK Njukasl Junajted

Foto: Guliver/Nigel Roddis/Getty Images

Delovalo je da su sve lađe potonule za Majka Ešlija i njegove namere da proda Njukasl prebogatom investicionom fondu iz Saudijske Arabije, ali izgleda da je istina potpuno drugačija. Pregovori se nastavljaju!

Potpuno neverovatan rasplet, s obzirom na to da je pre samo dve nedelje objavljeno da je više, prilično ozbiljnih faktora, uticalo da pregovori dve strane propadnu.

Kako javlja Skaj Sports, sadašnji vlasnik Svraka nastavlja razgovore sa PIF fondom, odnosno konzorcijumom iza kojeg stoji lično princ Saudijske Arabije Muhamed bin Salman.

Ešli je, navodno, maksimalno posvećen Njukaslovoj prodaji zainteresovanim kupcima i na svakodnevnom nivou traži način da se preskoče sve barijere koje trenutno blokiraju završetak posla.

A, kako se pisalo nedavno, prepreka je zaista mnogo - od političkih, preko uplitanja nevladinih organizacija, pa čak i američkog lobija, zajedno sa još nekim faktorima.

Podsetimo, arapski investicioni fond se putem zvaničnog saopštenja povukao iz daljih pregovora sa Majkom Ešlijem i njegovim ljudima pošto je prošlo više od 17 nedelja od momenta kada su dve strane postigle dogovor oko kupoprodaje Njukasla.

Arapski investicioni fond je Njukasl trebalo da kupi od Ešlija za nešto više od 350.000.000 evra, čak su dve strane razmenile potrebnu dokumentaciju oko realizacije ove transakcije, ali onda su razni spoljni faktori umešali svoje prste i uradili sve da posao propadne.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Južna pruga

    11. avgust 2020 | 11:56

    Jedan od najjlepših retro stadiona. Ovi noviji ne mogu da dočaraju magiju sa terena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA