≫ 

Španci ponovo o Luki Joviću: Nikada golovi nisu toliko koštali Real!

Svaki pogodak srpskog napadača koštao je klub 30 miliona evra

  • 2
Luka Jović Foto: Guliver/Denis Doyle/Getty Images

Srpski napadač Luka Jović ponovo je predmet analize španskih medija s obzirom na to da iza sebe ima ne baš taklo dobru debitantsku sezonu u dresu madridskog Reala!

Ovoga puta se našao na naslovnoj strani "Marke" koja je izračunala da golovi nikada nisu koštali Real toliko koliko je to sada slučaj sa Jovićem. Odnosno, svaki njegov gol, a ima ih dva, koštali su klub 30 miliona evra!

"Marka" je uporedila Jovića sa Marijanom Dijazom koji je svoje prve sezone u dresu Reala (2018/19) dao četiri gola na pet odigranih mečeva manje od Srbina, a dodaju i da je bio u pravu kada je odlučio da ostane na Bernabeu - iako je Real dao 60 miliona za Jovića.

Odmah iza Jovića nalazi se Gonzalo Iguain čioji golovi su Real koštali šest miliona evra. Argentinac je stigao u januaru i dao je dva gola na 23 meča, da bi u sledećoj sezoni dodao još devet.

Iza njega slede Klas Jan Huntelar i Emanuel Adebajor koji su dali po osam golova, dok je Rud Van Nistelroj najprofitabilniji napadač. Došao je iz Junajteda za 15 miliona i dao je 33 gola na 44 meča.

"Marka" dalje navodi i da Real vrlo brzo treba da odluči šta će sa Jovićem, kao i da odluka uopšte nije laka, i napominju da za Srbina postoji nekoliko ponuda.

Video: Luka Jović sa Realove proslave odmah otišao na jahtu sa Sofijom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hddj

    11. avgust 2020 | 18:41

    Neko ocigledno nece da shvati da decko trenutno nije taj kalibar za Real... Napoli, Valensija, Milan to je trenutno njegov nivo gde bi mogao da igra i daje golove, pa jednog dana ce mozda biti nivo i za najjace...

  • Stefan

    11. avgust 2020 | 18:04

    Decko je prso, vozi se privatnim avionom. To je bio njegov cilj, da uzme pare, tacnije tri p(pare, plavusa i umesto pejdzera avion). Nije u fudbalu da bi bio najbolji i pocinje karijera da pada, vratice se u Zvezdu kroz 4,5 godina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA