≫ 

Još jedan fudbaler napušta Marakanu: Zvezda poslala Jirku u Španiju

Slovak će se dokazivati na novoj pozajmici, a dogovorena je i prodaja na kraju sezone

  • 7
ERIK JIRKA

Foto: MN Press

Erik Jirka se posle pozajmice u Poljskoj vratio u Crvenu zvezdu, ali će se samo na kratko zadržati u Beogradu. Slovak će narednih dana krenuti na novu destinaciju pošto su crveno-beli sklopili posao sa jednim klubom iz Španije.

To je Mirandes, tamošnji drugoligaš, koji je angažovao mladog krilnog napadača na jednogodišnju pozajmicu - saznaje Telegraf!

Radi se o aranžmanu koji srpskom šampionu izuzetno odgovara jer su, prema saznanjima Telegrafa, Španci prihvatili da plaćaju celokupnu Jirkinu zaradu, a moćiće i da otkupe Slovaka na kraju sezone za 500.000 evra uz 10% od sledeće prodaje.

Jirka je stigao na Marakanu iz Spartaka iz Trnave u januaru 2018. za obeštećenje od 750.000 evra, a posle pozajmice u Radničkom iz Niša preselio se minule zime u Poljsku u redove Gornjika iz Zabžea na šestomesečnu pozajmicu.

Tamo je igrao zapaženo i postigao četiri gola, ali Poljaci, verovatno u svetlu krize zbog pandemije korona virusa, nisu iskoristili opciju o otkupu koju su imali, pa se vratio u Crvenu zvezdu.

Ko zna, možda se u Španiji Slovak konačno izbori za svoje mesto pod suncem, na Marakani su mu dolaskom Kataija i Spiridonovića tokom leta vrata definitivno zatvorena.

Jirkin ugovor sa Crvenom zvezdom važi do juna 2022. godine.

Video: Zvezdin Slovak se raspevao u tramvaju

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA