≫ 

Sevilja do polufinala u 88. minutu, Šahtjorovi Brazilci torpedovali srpskog golmana

Španski tim sa 1:0 dobio Vulverhempton, dok Šahtjor nije imao problema sa Bazelom

  • 2
Đorđe Nikolić Foto: AP/Tanjug

Fudbaleri Šahtjora su u polufinalu Lige Evrope! Šampion Ukrajine je bez većih problema savladao Bazel u Nemačkoj rezultatom 4:1 (2:0) i za plasman u finale igraće protiv Intera iz Milana!

Šahtjor je pitanje pobednika praktično rešio već u prvom poluvremenu, kada su Moraeš i Tajson bili strelci posle 22 minuta. Alan je pogodio iz penala u 75. minutu, a Dodo u 88. činilo se postavio konačan rezultat.Ipak, počasni gol za Bazel je dao Riki van Volfsvinkel u drugom minutu nadoknade.

Ukrajinski tim je poveo već u 2-. minutu, i to nakon greške srpskog golmana Đorđa Nikolića. Pogrešno je porcenio loptu, a Brazilac je glavom zakucao loptu u mrežu. Kod gola Tajsona Nikolić ništa nije mogao, ali je do kraja poluvremena činio čuda i spasio je svoj tim potopa. Doduše, imao je i sreće u 40. minutu kada je Antonio pogodio prečku.

Imao je Bazel jednu odličnu priliku preko Pululua u 14. minutu, pri rezultatu 1:0, a možda su kod 2:0 u drugom delu mogli da dobiju penal. Dodoa je lopta pogodila u ruku, pištaljka se nije čula, ali jeste u 74. minutu na drugoj strani.

Nedugo zatim na semaforu je stajalo 3:0, a zatim je Dodo posle kontranapada u 88. minutu povisio na 4:0. Ipak, Bazel je, kao što smo rekli, stigao do počasnog gola u nadoknadi.

Đorđe Nikolić Srpski golman Đorđe Nikolić Foto: AP/Tanjug

Sevilja je takođe u polufinalu, posle pobede nad Vulverhemptonom rezultatom 1:0 (0:0)!

Strelac pobedonosnog gola je Lukas Okampos u 88. minutu, nakon što je zahvatio loptu glavom, a Seviljin naredni protivnik je Mančester junajted.

Podsetimo i to da je Raul Himenez propustio veliku priliku za engleski tim, kada je u 12. minutu promašio penal. Prethodno je Traore pretrčao pola terena i bio oboren.

Duel Vukova i evilje generalno nije zadovoljio očekivanja ljubitelja fudbala i činilo se da će meč otići u dodatnih 30 minuta. Sevilja je za nijasnu bila konkretnija, pre svega zahvaljujući prilici Okamposa u prvom delu i opasnog šuta Banege u 77. minutu iz slobodnjaka.

Ono što mu nije uspelo tada, jeste u pomenutom 88. kada je pogodio saigrača u glavu za asistenciju vrednu plasmana među četiri najbolje selekcije u LE.

Inter i Šahtjor će "ukrstiti koplja u nedelju 17. avgusta od 21 čas, dok će dan kasnije u istom terminu na teren Sevilja i Junajted.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA