≫ 

Sudar dva sveta u Lisabonu, buržoazija protiv sirotinje: Nejmar zarađuje kao svi igrači Atalante!

Večeras je na programu prvi meč 1/4 finala Lige šampiona

  • 7
Atalanta, Nejmar

Foto: Tanjug/AP

Pari Sen Žermen napokon ima, čini se, idealnu priliku da napravi korak dalje u očajničkoj želji da osvoji pehar Lige šampiona, rival "Svetaca" je Atalanta u prvom dvoboju 1/4 finala elitnog takmičenja u Lisabonu (sreda 21).

Kao što je poznato, usled izmenjene sezone zbog pandemije korona virusa, završni turnir je na istoj lokaciji, igra se jedan meč, i upravo to može i biti najveća opasnost i zamka po Nejmara i Parižane, jer neće biti prilike za popravni, a rival je ekipa koja nema šta da izgubi, poletna, hrabra i efikasna Atalanta, najprijatnije iznenađenje evropskog fudbala.

Sirotinja među buržoazijom.

Da je tako, svedoči i podatak koji zvuči pomalo nestvarno kada se poredi platežna moć dva učesnika četvrtfinala Lige šampiona. Naime, najplaćeniji igrač PSŽ-a Nejmar ima godišnju platu neznatno veću od čitavog tima Atalante!

Brazilac zarađuje 36 miliona po sezoni, neto zarada mu je otprilike 30 miliona što je opet astronomska suma o okojoj može samo da sanjaju i najplaćeniji fudbaleri italijanskog predstavnika.

Najjače ugovore u klubu iz Bergama imaju Alehandro "Papu" Gomez, Duvan Zapata i Luis Muriel, po 1.2 miliona svaki, a uz bonus mogu izaći na 1.8 miliona.

nejmar i embape

Foto: Tanjug/Ap

Poređenja radi, zarada trojice najboljih igrača ekipe iz Bergama daleko je manja čak i od drugog najplaćenijeg igrača Pari Sen Žermena, Embapea (propušta meč). On zarađuje 16 miliona po sezoni, a njegov zemljak Tijago Silva 11, što i njega čini apsolutnim finansijkim baronom u odnosu na momke sa kojima će u sredu uveče podseliti megdan i barem na zelenom terenu biti ravnopravan rival.

Podsetimo da će Atalanti faliti možda i najkreativniji fudbaler Josip Iličić zbog privatnih problema koji su ga snašli, navodno zbog neverne žene, mada se spekuliše da je u teže mentalno stanje upao zbog potresnih scena mrtvih od korona virusa u Bergamu - najpogođenijeg italijanskog grada ovom pandemijom.

Kako bilo, Slovenca nema, ali će njegovi saigrači sanjati čudo protiv ekipe koja je odavno prevazišla okvire francuskog fudbala i zanima je samo evropski vrh.

Parovi četvrtfinala Lige šampiona (Lisabon, jedan meč)

Atalanta - Pari Sen Žermen 12.08

Red Bul - Atletiko 13.08

Barselona - Bajern 14.08

Mančester Siti - Lion 15.08

Atalanta je ove sezone očarala Evropu, a večeras (21.00) u četvrtfinalu Lige šampiona u Lisabonu probaće da napravi još jednu senzaciju i eliminiše PSŽ. Biće to vrlo težak zadatak, pa je shodno tome kec 3,80, a dvojka 1,95. Opklada GG3+ nosi kvotu 1,67. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Atalanta – PSŽ

Video: Momenat kada se Nejmar sigurno ne folira

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baca

    12. avgust 2020 | 09:30

    Ajmo Atalanta da pobedis ove nabedjene....

  • ratar

    12. avgust 2020 | 09:32

    Ajmo atlanta hawks!! Oderite gejmara

  • Ал кантара

    12. avgust 2020 | 11:25

    Идемо плаво-црни данас газимо прескупу буранију

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA