≫ 

Dva meseca bio pijan, CSKA ga slala u vojsku, sada je zbog prebijanja sudije opet u centru skandala

Podsećanje na karijeru Romana Širokova...

  • 0
Roman Širokov Širokov u dresu Zenita Foto: Guliver/Epsilon/Getty Images

Prebijanje sudije na humanitarnom meču, zbog toga što mu je dao crveni karton, ponovo je "dovelo" nekadašnjeg kapitena Rusije Romana Širokova u centar skandala!

Tamošnji mediji već nekoliko dana pišu o tome kako je Širokov pretukao sudiju i naneo mu teže telesne povrede, a u međuvremenu je ostao i bez posla stručnog konsultanta na "Meč" televiziji.

Širokom i skandal u istom košu - ništa što već nije poznato. Međutim, činjenica je da je nekadašnji igrač Zenita, Spartaka i CSKA godinama unazad bio "miran", za razliku od onog perioda kada je nosio dres Armejaca na početku karijere i kada je imao velikih problema sa alkoholom.

A oni su počeli nakon što ga je CSKA 2001. prosledio na pozajmicu u Torpedo Zil.

- Votka i viski gotovo su me koštali života. Shvatio sam 2002. godine da imam problem s alkoholom i da moram nešto da promenim ako ne želim da umrem mlad - priča Širokov, koji je svoje rane dvadesete godine provodio više za šankom nego na terenu:

- Bio sam razočaran. Došao mi je prijatelj u posetu i otišli smo na piće. Pili smo votku i viski, lutali smo zemljom, svašta smo radili, pola toga se i ne sećam. Vratio sam se u klub dva meseca kasnije.

Širokov je bez oca ostao kad je imao 14 godina pa je majka radila duple smene kako bi njen sin imao sve za trening. Upravo ga je majka naterala da se pismom izvinjenja obrati klubu.

- Nije joj bilo jasno što se sa mnom događa. Stalno je plakala i psovala. Napisao sam pismo, ali nije me spasilo. CSKA me je poslao na služenje vojnog roka zbog 60 dana pijančenja. Neverovatno, ali tek sam pišući pismo shvatio da sam dva meseca bio pijan.

Vojska je ispostavila kao prekretnica u njegovom životu.

- Život u vojsci je jako težak. Krečio sam zidove kasarne u crveno i crno. Morao sam da kopam rovove i da postavljam električne kablove. Živeli smo u nekim trošnim barakama i svaki dan sam ustajao u šest sati.

Po završetku vojnog roka, vratio se u CSKA. Ali klub ga više nije želeo, i Širokov je odustao od fudbala i upisao fakultet.

- Upisao sam pravo i završio ga, ali me u fudbal vratio prvi trener. Vodio je tad trećeligaša, a ja sam pristao da igram - rekao je Širokov.

On se 2006. izborio za ugovor sa Rubinom, potom je prešao i u Himki, a zatim je redom oblačio dresove Zenita, Krasnodara, SPartaka, pa opet Krasnodara i na kraju je karijeru završio u CSKA.

Tokom karijere je osvojio titulu i Superkup u Rusiji, kao i Kup UEFA i Superkup Evrope. Za reprezentaciju je odigrao 57 mečeva i dao je 13 golova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA